AKTUELNO

Ministarstvo unutrašnjih poslova nikada ne zaboravlja žrtve svojih pripadnika koji su živote dali za otadžbinu i zato je i povodom početka nove školske godine, deci stradalih, poginulih i ranjenih pripadnika, uz sredstva za nabavku udžbenika, poklonilo laptopove, donaciju Udruženja osiguravača Srbije, i mobilne telefone.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, koji je deci uručio poklone, istakao je da je Ministarstvo unutrašnjih poslova tu da im pomogne i da brine o njima, jer su oni deca onih koji su bili ili jesu najbolji među nama, onih koji nisu pitali za svoj život i zdravlje i postupili su onako kako bi postupio samo heroj koji voli svoju Srbiju i svoj narod.

„Ministarstvo vam je večno zahvalno baš kao i vaša Srbija. Kada dođe vreme da završite škole, vi koji budete želeli da svoju budućnost doživite u Ministarstvu unutrašnjih poslova za vas će uvek biti posebno mesto“, rekao je ministar Vulin i dodao da je to rešenje predviđeno i zakonom, da ne bi bila reč koja može da se prekrši.

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije

Ministar je istakao da će od ove zime svako dete stradalog i ranjenog pripadnika Ministarstva imati pravo da sa pratiocem sedam dana zimovanja provede u nekom od objekata MUP, kao i da će imati pravo na sedam dana letovanja u našem objektu na moru.

„Hoću samo da kažem da brinemo, da nam je stalo do vas, da se sekiramo kada vam nešto nije dobro, da znamo kada u školi nešto nije kako treba, da smo tu da pomognemo“, istakao je ministar Vulin i dodao da su njihovi roditelji primer bez koga srpska policija ne bi bila to što je danas.

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije

Prema njegovim rečima, kada se rade najteži, najzahtevniji zadaci, setimo se naših poginulih, ranjenih i hoćemo da ličimo na njih, da budemo dostojni veličine njihove žrtve.

„Vi rastete u dobre ljude, ne samo zato što ste imali velike očeve i majke, već zato što ste dobri ljudi. Vaša vrednost nije samo vaše poreklo, vaša vrednost je vaša dobrota, marljivost, upornost, rad“, poručio je ministar deci i dodao da zagrljaj koji će im celog života nedostajati niko ne može da nadoknadi, ali da je Ministarstvo tu da tu bol makar malo ublaži.

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije

Ministar se zahvalio i Udruženju osiguravača Srbije koje je doniralo laptopove, koje je dobilo po 17 osnovaca i srednjoškolaca, dece naših stradalih i ranjenih pripadnika.