AKTUELNO

Bivši telohranitelj Slobodana Miloševića Goran Pajić ističe da su komite pripadnici malih vojnih grupacija, koji su oduvek vodili gerilski način ratovanja, dodajući da današnje komite nisu to što su bile, jer one sada imaju konekciju sa inostranim službama i državama, sa zadatkom da zatiru srpsku populaciju.

- U tome im pomažu Srbi konvertiti, izdajnici, i oni kojima mogu da manipulišu. Oni to rade za inostrani faktor, i očigledno im dobro ide - kaže Pajić.

Foto: TV Pink Printscreen

Prof. dr Miroslav Bjegović, dekan Fakulteta za studija bezbednosti "Edukons" dodaje da ova stvar nije za zanemariti, a da je problem taj, što su komite svesno preuzele negativnu ulogu, radeći za DPS gde su Veljović i Đukanović vodeći u organizovanju nemira, iako oni treba da pozivaju na mir.

- Njih dvojica daju plan, oni komite savetuju da se naoružaju, a sve je to rizično - podvlači Bjegović.

Bjegović dodaje da se nada da će komite biti usamljene, jer ne postoji ogroman broj koji može da napravi problem, dodajući da Đukanovićeva "puška nije prazna" objašnjavajući da postoji bojazan da će biti ubačena neka grupa sa strane koja može da izazove incident.

Foto: TV Pink Printscreen

Urednica crne hronike na portalu 24/7 LJiljana Keković govoreći o dešavanjima u Crnoj Gori, kao i delovanju Mila Đukanovića dodaje i objašnjava da 30 godina unazad sa nekim južnim voćem i bananama stiže droga u Crnu Goru, što je način da se pune budžeti.

- Sa ove distance, hja mislim da je priča o švercu cigaretama bilo samo pokrivalica za dolazak kontejnera sa kokainom, još pre 20 ili 30 godina - dodaje Keković.

- Ćerka od Vudija Banane je zvala dobavljače iz Ekvadora pred inspektorima, ali to nije bitno, bitno je ko je transporter - komentariše Keković.

Autor: