AKTUELNO

Narodni poslanik Predrag Rajić ističe da je jučerašnje obraćanje premijera Crne Gore Zdravka Krivokapića bilo skandalozno, iako je najava istog bila i te kako pompezna.

- On ima dobar marketinški tim, vodi se računa o detaljima, gde stoji zastava, gde je zastava EU, ali je pokazao da je u ta tri minuta bio nervozan, ljuljao se u toj stolici. Bio sam skandalizovan, jer on priča o tome kako očekuje i nada se da neće biti nasilja - kaže Rajić.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako Rajić dodaje, on je jedina osoba koja Đukanovića može da spreči u nameri da napravi nerede na Cetinju, a on se ponaša, kako podvlači, kao nezavisni analitičar iz neke treće države.

- On apeluje da se nešto ne desi, i da, to treba, ali mislim da je njegova odgovornost kao premijera veća - komentariše Rajić.

Novinar "Večernjih novosti" Dragan Vujičić ističe da je komitima dozvoljeno okupljanje, gde se juče okupilo, kako podvlači, oko nekoliko stotina građana.

Foto: TV Pink Printscreen

- Najveća briga je saopštenje Demokratske partije socijalista, što je poziv na rušenje Ustava Crne Gore - kaže Vujičić.

Vijučić dodaje da je u pitanju 41. put da se na Cetinju dešava ustoličenje, a da se do sada ništa spektakularno nije dešavalo, međutim, sada vidimo da se traži, da se to u krajnjem slučaju zabrani.

- To bi isto bilo kada bi Katoličku crkvu u Crnoj Gori zvali Vatikanska - dodaje Vujičić.

Predrag Jeremić, novinar i urednik portala "Embargo" izjavio je da sve što se dešava u Crnoj Gori jeste rezultat nove vlasti u Crnoj Gori, jer kako ističe, oni koji su ranije bili na vlasti i dalje imaju uticaja.

- Tenzija je mnogo velika, digle su se obe strane, obe javno pokazuju netrpeljivost. Vlast pokušava da se vrati, jer versku priču želi da digne na nivo politike, ali se i dalje nadam da komite neće uraditi ništa, jer na žalost imaju podršku odlazeće vlasti - priča Jeremić.

Autor: