AKTUELNO

Pratite emisiju "Teška reč" na TV Pink.

Više od 40 dana vlasnik tabloida "Kurir" reketaš Aleksandar Rodić vrši konstantne napade na predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a sada je počeo da napada i TV Pink.

Nekadašnji zaštitnik građana, koji štiti reketaše podneo je peticiju za gašenje televitzije Pink.

Foto: TV Pink Printscreen

Gosti emisije "Teška reč" koju vodi novinarka Gordana Uzelac pričaće o ovoj temi.

Saša Milovanović direktor "Srpskog telegrafa" prokomentarisao je odluku Saše Jankovića.

Foto: TV Pink Printscreen

- Već sam nekoliko puta izjavljivao da me Janković neprijatno iznenadio. Ovim gestovima je izneverio i svoje glasače. Odjednom je postao zaštitnik utajivača poreza i daje sebi za pravo da u jednoj demokratsoj zemlji gasi medije koji se njemu ne sviđaju. To je najgori oblik fašizma. Neki od tih političara su izmanipulisani, a neki su dočekali da u tom problemu reketaša Rodića da se dočekaju prostora u medijima - rekao je Milovanović.

- Rodić nije samo napao Aleksandra Vučića, već i građane Srbije. On njih vređa. Rodić čak dobija i aplauze od pojedinih političara koji žele da dobiju medijsku pažnju u hrvatskom Kuriru.

Milovanović je dodao da od cifre utaje može da se zavrti u glavi.

- On je tri milona evra ukrao od naše dece. To što on maše nekim drugim papirima, to je njegova stvar. Utajio je oko 3 miliona evra.

Foto: TV Pink Printscreen

Advokat Borivoje Pajović istakao je da je kazna za utaju ovog poreza do 10 godina zatvora.

- Ovo je jedno od najtežih krivičnih dela. Ovaj iznos od tri milona evra je mnogostruko veći od najviše kvalifikovanog krivičnog dela. Za to je propisana kazna zatvora do 10 godina. Sankcija poreskih utajivača je jedno ozbiljno krivično delo. Ovo je treći, najteži kvalifikovani oblik, a ovaj Rodićev je neizmerljiv - rekao je Đukanović.

Foto: TV Pink Printscreen

Vladimir Đukanović iz Srpske napredne stranke ponosan je na činjenicu da porez mora da plati svaki građanin Srbije.

- Ponosan sam na tu činjenicu da se porez ne oprašta nikome. Da njemu Aleksandar Vučić kaže da ne mora da plati, on bi prestao sa napadima, ali to se neće destit. Iz tog razloga sam srećan. Gospodin Janković je naredio da se sva njegova službena vozila servisiraju u jednom auto-servisu. A rođena sestra Rodića udata je za vlasnika tog servisa. Govorili su da su vozila dovođena bez ikakvog razloga. O tome je pisao jedan sajt. Trebalo bi to da se izstraži - rekao je Đukanović.

Gost emisije je i marketinški stručnjak Nebojša Krstić.

Foto: TV Pink Printscreen

- Ova kampanja Kurira traje 40 dana. Pre toga, nije bilo reči o toga. Čak su dovodili Vučića u redakciju, dočekivali ga sa solju i hlebom. Vikali su da je najbolji, a onda odjednom postaje hulja i užasna osoba. Ne znam samo kako je mogao da od najsvetlijeg bića, u 40 dana postaje diktator. To se može objasniti time da Rodić pre 40 dana nije očekivao da će mu stići račun za naplatu poreza - rekao je Krstić.

On je dodao da je ova zamena teza urađena kako bi se pokušalo da se izvuče da se ne plati porez.

- U celom tom igrokazu kao vrhunac se pojavljuju navodni intelektualci koji su godinama bili žrtve Kurira, a danas brane isti taj tabloid - dodao je Krstić.

Direktor "Srpskog telegrafa" podsetio je da je Aleksandar Rodić terao zaposlene da idu 2012. godine da glasaju za demokratsku stranku.

- On je otrčao kod svih iz opozicije da ocrni kuma, kako je on sve smislio. Sve se to dogodilo kada je SNS pobedio. On pokušava da ispadne žrtva. Uvek je pisao pisma na štetu Srbije, i kada je sve ispucao postao je političar, misleći da sa tim satatusom neće morati da plati porez, ali neće mu poći za rukom.

- Večeras se dogodilo i nešto zanimljivo. Živković je bio u toj nekoj emisijici na Kuriru i rekoa je "Direktor i vlasnik koji su utajili tri miliona evra moraju da budu u pritvoru", znači shvatio je čovek.

Đukanović je dodao da Kurir naslovnim stranam pokušava da izazove bes.

- Sada se pravi drugi vid kampanje. Oni žele d izazaovu bes građana sa ovim naslovnim stranama. Kako ima glasnih, a s druge strane mi gradimo fontane, pa to dok se njima objasni gubi se vreme. Međutim, sve bi bilo drugačije da je on platio porez. To je novac koji je oduzet od građana Srbije, od dece - istakao je Đukanović,

Putem telefonske linije u progrma se uključio i glavni i odogovrni urednik lista "Informer".

Foto: TV Pink Printscreen

- Kad neko stavi na naslovnu stranu predsednika države i stavi preko njegovog lica "lešinar" to je nezapamćen skandal. Oni iz teksta Jove Bakića izvlače naslovnu stranu, a svi znamo ko je on. On je otvoreni partijski aktivista. Naravno, iz svoje vizure partijskog aktiviste tvrdi da je u Srbiji katastrofa. To nema nikakve veze sa novinarstvom. Ima veze sa ličnom mržnjom Aleksandra Rodića i sa željom da ne plati porez i ne vrati kredit koji je uzeo od Razvojne banke Vojvodine. Mogu da vam kažem da je Rodić u poreiodu 2008 - 2009. godine, uzeo devet ili deset kredita u inosu od tri miliona evra, a država Srbija nikada nije pokrenula postupak naplate tog kredita, iako su imali hipoteku nad poslovnom zgradom Kurira. To je bio politički mafijaški dogovor između Rodića, Pajtića Tadića, Đilasa i svih ljudi iz tadašnje vlasti - rekao je Vučićević.

- Mi imamo ozbiljna saznanja da je Miroslav Mišković potpisao ugovor o kompenzaciji, po kojoj Rodiću prebacuje što deo novca, što deo automobila vrednosti od 260.000 evra - rekao je Vučićević i dodao da se tu očigledno ne radi o oglašavanju, nego verovatno o novom reketiranju.

Foto: TV Pink Printscreen

Advokat Pajović objasnio je da svi oni koji daju podršku utajivačima poreza jesu saučesnici.

- Kada neko ovako neviđeno blati predsednika države i celu Srbiju, a da se oni ne oglase, potpuno su pokazali ko su. Oni staju na stranu divljačkog blaćenja predsednika. Pre svega, stali su na stranu onog ko je utaio porez. Ovo je nezapamćeno u istoriji medija u svetu - rekao je on i dodao da firma koja je u blokadi ne može da funkcioniše, osim ako ne dobija crne pare iz nekih izvora.

Foto: TV Pink Printscreen

Direktor dnevnog lista "Srpski telegraf" Saša Milovanović objasnio je da političari koji podržavaju Rodića žele da zemlju vrate u stanje javašluka.

- Zamislite da je ovom Rodiću pošlo za rukom da preuzme "Novosti" i "Politiku", pa danas bi se sa svih naslovnih strana smešilo Vučićevo lice sa nazivom "lešinar", tužno je to što je on to mogapo da uradi za nula dianra. Imao je kombinaciju. S druge strane imate ove političare koji štite Rodića iako nisu videli nikakav papir. Poenta je da se ova zemlja vrati u javašluk. Poenta je da se napravi ona stara varijanta "ispod žita" - istakao je direktor lista "Srpski telegraf".

- Rodić je reketirao političare. Iz opozicije, ali i aktuelne vlasti. Sad se pojavio Aleksandar Vučić koji neće, niti želi, a i nema pravo da manestira Kurir. Onda on dobije 40 naslovnih strana gde se ide do toga da je on ubio nekog čoveka. U isto vreme imate Rodića koji je zavio u crno nebrojano porodica, to je licemerje. On je prema našim saznanjima tražio, zarad nekih ustupaka, tražio da e ugazi "Srpski telegraf". To je ono u šta Rodić, hrvatski reketaš, hoće da nas uvede. Da se samo on oglašava.

Vladimir Đukanović je dodao da ove naslovne strane pokazuju da oni koji su ih štampali nisu normalni.

Foto: TV Pink Printscreen

- Svi političari koji podržavaju Kurir jesu okosnica opozicije - istakao je on.

U završnoj reči gosti su istakli da je ovo najbrutalnija pljuvačina, i da svi koji je podržavaju zaslužuju opšti prezir.

Đukanović je rekao da će građani prepoznati sve i da će prestati da kupuju ovaj tabloid.

Direktor lista "Srpski telegraf" rekao je da se Srbija više nikada neće vratiti u javašluk, a da to pokazuje i broj građana koji je dao podršku Aleksandru Vučiću.

U završnoj reči marketinški stručnjak Nebojša Krstić da je teško proceniti ko je lider opozicije i istakao je da je konkurs za to mesto uvek otvoren.

#Aleksandar Vučić

#Gordana Goca Uzelac

#Televizija Pink

'