AKTUELNO

"Tražiti smenu legalno izabranog predstavnika Srba u Predsedništvu BiH Milorada Dodika i pričati da će to stabilizovati BiH je kao gasiti vatru benzinom. BiH postoji kao zajednica tri naroda i dva entiteta i nikako drugačije.

Kongresna odluka SDA da je cilj njihove partije ukidanje Republike Srpske, najbolji je dokaz koliko je SDA protiv Dejtona i samim tim protiv mira. Srbi su se izborili da imaju svoju politiku i svoj glas i to im Džaferović ne može oduzeti. Građanski rat u BiH je počeo nakon što je Srbima oduzeto pravo odlučivanja. Ponavljati radnju koja je izazvala rat, a pričati o miru je licemerje i ruganje zdravom razumu.

Jedina pretnja Bošnjacima i miru u BiH je pokušaj Džaferovića da Srbima oduzme pravo da odlučuju sami o sebi i tako BiH uvuku u sukobe i nestabilnost.

Mi iz Pokreta socijalista nećemo prestati da se borimo za mir, nećemo prestati da čuvamo Republiku Srpsku i nećemo prestati da pitamo SDA, ko je pokušao da ubije predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Srebrenici", odgovorio je Pokret socijalista na laži i uvrede koje je SDA BiH uputila njihovom lideru i ministru policije Aleksandru Vulinu.