AKTUELNO

Hiljadu poljoprivrednika iz Srbije nalazi se u Paraliji, a na čelu delegacije je Dragan Marković Palma.

Delegacija od 1.000 poljoprivrednika iz 35 gradova i opština Srbije nalazi se u Paraliji podno Olimpa u Grčkoj.

Večeras je za njih lider Jedinstvene Srbije i predsednik Skupštine grada Jagodina Dragan Marković Palma organizovao svečanu večeru, a nakon iste, oni su na plaži zaigrali – srpsko kolo.

Osim kola, nezaobilazna je bila i pesma, za šta je bila zadužena naša estradna umetnica Gordana Lazarević, koja ih je zabavljala uz taktove harmonike.

Pink.rs ekskluzivno prenosi deo atmosfere sa paralijske plaže:

Poljoprivrednici će, inače, do 1. septembra boraviti u grčkoj regiji Pierija gde ce obići jednog velikog proizvođaca stočne hrane i više proizvođača povrća u staklenicima.

Najveći deo kompletnog troška ovog putovanja je plaćen sa računa Jedinstvene Srbije, od novca koji ova stranka dobija iz državnog budžeta kao parlamentarna stranka, a jedan manji deo troškova platili su donatori.

Organizator ovog putovanja je Skupstina grada Jagodine.

- Mi smo do sada poljoprivrednike vodili na jedan od najvećih poljoprivrednih sajmova na svetu - u Pariz, nakon čega smo poljoprivrednicima u Jagodini podelili 440 junica i teladi, više puta smo poljoprivrednike vodili u Beč i Grčku. Cilj je da naši poljoprivrednici vide kako rade njihove kolege u Evropskoj uniji i da vide da tamo ne teče med i mleko. Gospodin poljoprivredni proizvodjač nema ni godišnji odmor, ni slobodne dane, ni regres ni bolovanje i zato smo odlučili da vodimo naše poljoprivrednike. Želim im koristan boravak u Grckoj i da se svi zajedno vratimo pozitivni u mislima, a negativni na koronu - rekao je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma, koji se nalazi na čelu naše delegacije.

#Dragan Marković Palma