AKTUELNO

Književni festival "Krokodil“ nastavlja da tretira samoproglašeno Kosovo kao posebnu državu, pa će se u najavi programa ono i ove godine naći u okviru jedne od panel diskusija.

Takozvano Kosovo će tako učestvovati na regionalnoj diskusiji u okviru projekta "Better Together", na kojoj će se okupiti veliki broj predstavnika organizacija iz nevladinog sektora zemalja regiona zapadnog Balkana.

Kako je navedeno na portalu Festivala, učesnici su predstavnici zemalja sa Balkana - Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije i samoproglašenog Kosova, ali i predstavnici zemalja Evropske unije - Hrvatske, Slovenije, Bugarske i Rumunije.

Diskusija se tiče načina na koji su državne institucije odgovorile na pandemiju u odnosu na nevladin sektor, a pogotovo u odnosu na organizacije iz domena kulture i kreativnih industrija.

- Razgovaraće se i o pregovaračkim sposobnostima i kapacitetima ovih organizacija u vanrednim okolnostima - piše na portalu Festivala.

Trinaesto izdanje književnog festivala "Krokodil" počinje danas u Beogradu i trajaće do 29. avgusta pod simboličnim nazivom "Borders VS. Frontieres", kada će i biti održana regionalna diskusija na kojoj učestvuje i tzv. Kosovo.