AKTUELNO

Kao i svaki neosuđeni zločinac on misli da bujicom optužbi može da sakrije imena svojih žrtava, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin odgovarajući Naseru Oriću.

"Ako je Orić nevin, u šta ne veruju ni sudije koje su ga oslobodile, ko je onda pobio preko 3.000 Srba u Podrinju i zašto baš njega pretekle žrtve proklinju zbog smrti svoje dece? Koji li je povod za pesmu "Naser svojim borcima govori vi slavite dok Kravica gori" i šta li znači "nema popa da sveti vodicu ušetao Naser u Kravicu"? Posle pesme u Kravicama je na Božić ostalo 49 zaklanih uključujući i decu i starce", izjavio je Vulin.

Naser Orić nije slobodan zato što je nevin, već zato što u Haškom tribunalu dogma o genocidu u Srebrenici mora da ostane i zato što iskopane oči sudije Ilića nisu važne i ne zaslužuju pokoj. Vučića su pokušali da ubiju u Srebrenici i napadači nisu bili Srbi, ma koliko Orić želeo da okrene Srbe na Srbe. Interpolova poternica je raspisana, Srbija traži Orića. Njegove žrtve zaslužuju pravdu i nećemo prestati da je tražimo", poručio je ministar Vulin koji boravi u Moskvi na Međunarodnom vojno-tehničkom forumu.

#Aleksandar Vulin