AKTUELNO

Predsednik PUPS-a Milan Krkobabić, povodom dodele bespovratnih sredstava za kupovinu seoskih kuća, ističe da je do sada, odziv bio fantastičan i da je prevazišao sva očekivanja, dodajući da se očekuje subvencionisanje za još 100 kuća.

Kako dodaje, prosek godina mladih koji konkurišu za subvencije je oko 35 godina.

Krkobabić je rekao da očekuje da se za narednu godinu izdvoje još veća sredstva za kupovinu seoskih kuća.

Postoji 150.000 naseljenih kuća, ali i isto toliko nekih za koje nemamo podatke, a nama je cilj da te kuće popunimo - kaže Krkobabić i dodaje:

- U zahtevima koji stižu imamo i Beograđane koji imaju 17 godina, koji žele kuću sa okućnicom, verovatno su im roditelji dosadili - ispričao je Krkobabić anegdotu.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako krkobabić navodi, u kućama u Srbiji žive i roditelji i babe i dede, gde unuci žele da se osamostale, i da je to jedan od razloga zašto šalju zahteve da se prebace, jer je, kako kaže, krov nad glavom jedan od prvih koraka.

Kako Krkobabić dodaje, slobodna državna zemlja koja nije podeljena i koja nije data u neki zakup, ideja je da se ta zemlja ustupi mladim poljoprivrednicima bez nadoknade.

- Najveći broj kuća smo podelili u Pirotu, onda Nova Crnja, Banat, Bač... Veliki broj zahteva je u Vojvodini, imamo čitava sela. Na rubnim područjima takođe... Ta sela su prazna. Došle su i neke kompanije iz Rumunije koje kupuju čitave ulice, i sada to kreće - otkriva Krkobabić.

Autor: