AKTUELNO

Marinika Tepić, danas članica Stranke slobode i pravde je septembra 2016. godine hvalila vlast i činjenicu da su posvećeni evropskim integracijama.

Aktuelna potpredsednica Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa Marinika Tepić zablistala je pre pet godina u Skupšini Srbije, kao poslanica LSV i predsednica Skupštinskog odbora za evropske integracije.

Naime, poredeći njeno izlaganje iz septembra 2016. godine i njenu retoriku danas, Tepićkino licemerje je više nego očigledno.

Ona je tada na sednici govorila kako su svi u Skupštini Srbije, uključujući vlast i opoziciju, posvećeni evrointegracijma, te da nije važno koliko će poglavlja biti otvoreno, već je važno to što se na ovom pitanju radi postupno.

Dodala je da, ukoliko budu otvorena i odmah zatvorena poglavlja 25 i 26 (što se inače i desilo), to će biti dokaz legitimiteta politike Vlade.

Tepićeva je posebno pohvalila ekspoze predsednika Vlade, prvenstveno zbog evropskih integracija, a svi se sećamo ko je 2016. godine bio premijer Srbije.

Tepićeva je na ovaj način otvoreno dala legitimitet vlasti, koja je, na čelu sa premijerom Aleksandrom Vučićem, otvorila prva poglavlja i procese pridruživanja Evropskoj uniji, što je Marinika Tepić zdušno podržavala.

Video: Printscreen

- Svako poglavlje koje se otvori je značajno, ono što treba da rešavamo nisu problemi nego domaći zadaci - govorila je Tepićeva.

- Drago mi je što je velika većina dominantne opozicije i pozicije, neupitno  opredeljena za aktivnosti i promene evrointegracijske procese, imamo jednu snažnu volju i raspoloženje da spremno uđemo u dalje promene - rekla je Marinika Tepić.

Ova nota licitiranjem broja je stavljena u zagradu, note koje šaljemo sa još 3 ili još 5 poglavlja su manje bitne, nego je važno postepeno ispunjavati ono što smo zacrtali, a samim tim podržavam ono što je rekao Vladimir Orlić, najvažnije je koliko poglavlja zatvorimo. Takođe se slažem sa ambasadorom Davenportom.

Ona je istakla kako su 24 i 26 jako značajna i da treba da budu zatvorena, što se ubrzo i dogodilo, a da ona daju legitimitet čitavoj politici pridruživanju Evrospkoj uniji.

- Vlada je i izabrana sa prvom tačkom prioriteta, a to je pridruživanje Evropskoj uniji. U ekspozeu koji smo dobili od predsednika Vlade, Aleksandra Vučića, to je bila tačka "a", zahvaljujem se svima vama, čitavom Parlamentu, kao i delegaciji Evropske unije u Srbiji. Mi rade sebe i radi onih zbog kojih smo ovde uradićemo svoj deo posla - istakla je Tepićeva u svom govoru u Skupštini.

Podsetimo, samo mesec dana nakon hvaljenja vlasti i saznanja da će biti smenjena sa svoje pozicije, revoltirano je prešla u stranku Saše Jankovića, što govori o njenoj nestabilnosti i o nepoštovanju ideologije koju je do pre samo mesec dana žustro zagovarala.

Da Mariniki nisu važni ideali i principi i da lako menja mišljenje, a samim tim i zaboravlja izrečeno jasno govore njeni postupci danas.

#Marinika Tepić