AKTUELNO

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović demantovao je navode da je 2019. godine bio u Božetićima, kao i da sredstva za vodovod u tom selu nisu obezbeđena.

"Nikakav problem nije da ne znate, ali je u borbi za istinu, ko god se borio za nju, važno da pokažete da vam je do istine i stalo. Posebno to važi za medije koji kao prvi svoj princip iznose istinito i nezavisno novinarstvo, iako je praksa nažalost potpuno drugačija. Samo u jednoj vesti objavljene su četiri čiste laži", navodi Nedimović demantujući vest sa jednog portala i dodaje:

"U tekstu koji se odnosi na pitanje vodovoda u selu Božetići, a koje smo baš po tom pitanju nedavno i naveli kao mesto investicije u vodovod, navode se sledeće laži:

1. Apsolutno je netačno da sam 2019. bio u Božetićima. Istina je da sam bio 29.05.2020.

2. Laž je automatski i da sam pre dve godine obećao novac, već baš tom prilikom prošle godine, dakle 29.05.2020.

3. Takođe je laž da novac nikad nije obezbeđen. U skladu sa najavom koju sam i istakao pre nekoliko dana na temu vode, juče je doneto rešenje o zajedničkoj investiciji sa Novom Varoši vrednoj 45 miliona dinara samo za ovu godinu, jer je toliko maksimalno moguće i fizički realizovati radova na terenu do kraja 2021.

4. Poslednja, ali ništa manje bestidna laž je da ne dajem svoj broj telefona. Gotovo svakom poljoprivredniku sa kojim sam se sreo sam i dao svoj broj telefona i apsolutno se svakom javljam, sa izuzetkom kada sam na sednici Vlade ili skupštinskoj sednici".

Ministar Nedimović je priložio i dokaz da je u Božetićima zaista bio, kako i kaže, 29. maja 2020.

Autor: