AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, obišao je danas Mećavnik, gde je nakon obilaska poručio da će uskoro početi sa izgradnjom puta koji će povezati ovo turističko mesto sa Mitrovcem na Tari, i zahvalio se Emiru Kusturici na svemu što je uradio za taj kraj.

Predsednik Srbije obišao je turističko naselje Mećavnik - Drvengrad i zahvalio se Emiru Kusturici na svemu što je uradio sa ovim kompleksom i na svemu što je, kako kaže, uradio za nacionalno jedinstvo i dodaje, na tome što živi tu i bori se sa svim nedaćama koje rešava jednu po jednu uz ili bez podrške države.

Foto: Privatna arhiva

- Beskrajno hvala na svemu. Uveren sam da i srpski narod i svi građani naše zemlje znaju da cene sve što je profesor uradio. Mi ćemo da krenemo za 15ak dana u izgradnju puta do Mitrovca - rekao je Vučić.

Kako kaže, 50 života da živi ne bi mu palo na pamet da ovakvo nešto napravi niti da uradi.

- Čestitam vam na snazi, želji i uspehu koji ste napravili za sve nas - rekao je Vučić.

Foto: TV Pink Printscreen

Emir Kusturica je rekao da je Mećavnik pokazatelj da dom može da se pronađe ako se to želi.

- Ovde nije postojala ni ova trava. Ovo je bilo brdo na ničijoj zemlji, posle snimanja filma je pala odluka da se nešto uradi, da bi posle 17 godina došli do ovolikog objekta na 6 hektara - rekao je Kursturica.

Kako kaže, kooperativni su sa državom i sada imaju 20 kilometara kolektora, montiraćemo i prečistač.

Foto: TV Pink Printscreen

- Ovde ima sve što u Švajcarskoj možete da nađete u selima blizu gradova - rekao je Kusturica, i dodao da su tu letovali najveći umetnici sveta, svirali i dirigovali najveći dirigenti sveta.

- Zahvalan sam predsedniku koji nam pomaže i danas vidimo rezultate u svakom pogledu - rekao je Kusturica.

Predsednik je najpre posetio crkvu posvećenu Svetom Savi koja se nalazi u centru naselja.

Foto: Privatna arhiva

- Pogledajte šta je čovek iza sebe ostavio, ovo je rezultat, ma ko šta pričao - rekao je Vučić o Kusturici.

Foto: Privatna arhiva

Drvengrad

Drvengrad, poznat i kao Mećavnik, je etno-selo u Srbiji u Mokroj Gori u Zlatiborskom okrugu, smešten na razmeđi Zlatibora i Tare. Osnovano je i izgrađeno na brdu Mećavnik po zamisli filmskog reditelja Emira Kusturice za potrebe snimanja filma "Život je čudo"

Zahvalio se Emiru na svemu što radi i dodaje da bez njega ovo mesto ne bi toliko zaživelo.

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ranije je na trgu u Bajinoj Bašti pred više hiljada građana, koji su ga dočekali, rekao je da Srbija nastavlja izgradnju infrastrukture, a meštane ovog kraja obradovao vešću da u martu sledeće godine kreće izgradnja tunela kroz Kadinjaču.

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

On je tamo posetio imanje porodice Ljuba Blagojevića, razgovarao sa meštanima i obećao da će se između 1. marta i 1. aprila početi sa izgradnjom tunela kroz Kadinjaču, za šta su ga oni najviše i molili.

Vučić je ranije danas posetio i Užice, gde je obišao novu sportsku halu, Zdravstveni centar, i gde je razgovarao sa građanima koji su došli da ga dočekaju u izuzetno velikom broju.

Autor:

#Aleksandar Vučić