AKTUELNO

Predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković povodom nemira u Avganistanu ističe da je u pitanju teško vekovno žarište koje opterećuje svet.

- Kao da loši studenti istorije ponavljaju istoriju... Na Avganistanu su slomili zube i Nemačka i Rusija i evo sada Amerika.

Kako dodaje, ovo podseća na situaciju u Vijetnamu, nazivajući tamošnja dešavanja potpunim krahom.

Foto: TV Pink Printscreen

- Vrlo teška situacija, potpuni krah pokušaja da se okupacijom vlada... Bez obzira što smo videli umirujuće izjave zvaničnika, to nije ni blizu - zaključuje Vuković.

Kako Vuković podvlači, viđeno je da sve sile koje imaju interese u Avganistanu, nastoje da sa talibanima obezbede mir u regionu.

Narodni poslanik i aforističar Aleksandar Čotrić ističe da su talibani već vladali Avganistanom od 1996. do 2001. godine, i da sada ništa drugačije ne može da se očekuje.

Foto: TV Pink Printscreen

- Vidimo naznake da će biti proglašen emirat islamski, u kojem žene nemaju nikakva prava, i vraćamo se na period od pre 20 godina, kada žene nisu smele na ulicu, da pohađaju školu, da se šminkaju... - priča Čotrić.

On dodaje da će se dešavati strašne stvari, bez obzira na deklarativne izjave zvaničnika.

- Čudno je da susedne zemlje zatvaraju granice, ne dozvoljavaju ljudima koji su bili povezani sa bivšom strukturom vlasti da potraže spas - ističe Čotrić.

Autor: