AKTUELNO

"Na delu je još jedan u nizu pokušaja fragmentacije srpskog naroda na prostoru Balkana, pokušaj marginalizacije Srba i smanjivanje srpskog nacionalnog prostora i identiteta."

Sva ustoličenja mitropolita se stotinama godina unazad održavaju na Cetinju i smešno je i neverovatno pozivati da se ustoličenje Joanikija održi na drugom mestu, kaže predsednik Opštine Obrenovac Miroslav Čučković.

- Iza svega se, u suštini, krije to da mi kao srpski narod nemamo pravo na to da, iako nas je zvanično trećina u Crnoj Gori, budemo definisani kao konstitutivni narod i da imamo prava koja imaju mnogo manji narodi u okviru drugih država u regionu – kaže Čučković za Pink.

Foto: TV Pink Printscreen

Kada je reč o izjavi premijera Crne Gore Zdravka Krivokapića koji navodi da su u Temeljnom ugovoru izmenjena tri člana, politikolog dr Jelena Vukoičić ocenjuje da Krivokapić bez Srba i SPC ne bi ni došao na vlast u Crnoj Gori.

- Ovo što Krivokapić radi je u najmanju ruku razočaravajuće i ne bih mu dala svetlu prognozu kao političaru. Mislim da će vrlo brzo biti potrošen i da je samo epizodista – kaže Vukoičić za “Novo jutro”.

Foto: TV Pink Printscreen

Ocenjuje da nije dobar igrač i da sve što radi, služi njemu na čast kada ode sa funkcije, a to će se, prema njenom mišljenju, desiti ubrzo.

- Ovo što se dešava je još jedan u nizu pokušaja fragmentacije srpskog naroda na prostoru Balkana, pokušaj marginalizacije Srba i smanjivanje srpskog nacionalnog prostora i identiteta – kaže Vukoičić.

#Jelena Vukoičić

#Miroslav Čučković