AKTUELNO

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović kaže da premijerka Ana Brnabić nije rekla ništa što bi trebalo da se doživi kao otklon od saradnje sa Rusijom, Kinom ili drugim zemaljama, već je naglasila da su evropske integracije spoljnopolitički prioritet.

Komentarušići izjavu Brnabićeve da će Srbija, ukoliko bude morala da bira između EU i Rusije, izabrati EU, Joksimović je rekla da je zvanična politika vlade jasna - evropski put i dobro odnosi sa drugim zemalja, dodajući da nema mesta uvođenju teme o pritiscima.

- Lepo je voditi debate na visoke političke teme, to je uvek zgodno da svako kaže šta ima, ali pravo pitanje je šta mi radimo da reforme u različitim oblastima i različitim ministarstvima budu sprovedene. To je pitanje za nas - jasna je ministarka.

Kaže da saradnja sa Rusijom ne negira evropske integracije, isticucći da je Srbija suverena zemlja i da ima pravo da održava dobre i političke i ekonomske odnose sa tom zemljom.

Pročitajte još: Brnabić i Ditman: Intenzivnija saradnja Srbije i Nemačke od septembra

- Evropske integracije su postavljene kao spoljnopolitički prioritet i ne vidim razloga za toliku debatu, tolike interpretacije šta je rečeno, šta nije rečeno, ajmo mi da radimo posao kod kuće, a onda ćemo biti svi možda i zadovoljniji i znati u kom pravcu treba da idemo - istakla je Joskimović.

Ona je podsetila i da je Srbija u ugovornom odnosu sa EU.

Ministarka je navela da kao član vlade uvažava stavove Brnabićeve koja je premijer i dodala da vlada funkcioniše dobro .

- Mislim da ćemo timski raditi, uspeh svakog od nas pojedinačno je uspeh cele vlade, a uspeh cele vlade znači da smo radili nešto dobro za građane. To je ono što je najbitnije - istakla je ministarka.

#Ana Brnabić

#EU

#Jadranka Joksimović

'