AKTUELNO

Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić, nakon što je danas zvanično raspisan Javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu minibuseva za potrebe prevoza seoskog stanovništva na teritoriji Srbije, rekao je da je u selima Srbije danas pitanje kako stići iz jednog u drugo selo, kako stići do prvog grada - u školu, kod lekara, do opštinskog ili poštanskog šaltera.

- Potrebe su realne i svakodnevne, a razdaljine male, ali naizgled nepremostive. Ovo je prvi korak da približimo stanovnicima sela ono što je na dohvat ruke u većim mestima, a što su potrebe svih nas – izjavio Krkobabić.

Program predviđa dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu minibuseva koji će služiti isključivo za potrebe prevoza seoskog stanovništva iz jednog sela u drugo, ili iz sela u gradsko/opštinsko sedište.

Foto: Pixabay.com

Podnosilac prijave na javni konkurs su jedinice lokalne samouprave sa čitave teritorije Republike Srbije, a maksimalan iznos sredstava za ove namene po jednoj prijavi je 7 miliona dinara.

Za ovaj program opredeljeno je u budžetu Republike Srbije 120 miliona dinara, a njegovom realizacijom rešavaju se osnovne potrebe kretanja seoskog stanovništva, sa ciljem omogućavanja kvalitetnijeg života u ruralnim sredinama, bolje povezanosti i zadovoljenja potreba stanovništva administrativnog, obrazovnog i medicinskog karaktera.

Autor:

#Javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu minibuseva

#Milan Krkobabić

#Minibus