AKTUELNO

Miloš Garić, urednik portala "Kosovo online", ističe da Kurtijevo "cepanje sporazuma" pred očima Amerikanaca, nije ništa novo, ističući da je mnogo važnije pitanje to da je i sinoć u selu Zebnice na KiM, napadnut dečak koji je čuvao stoku.

- Ta vest je šokirala Srbe južno od Ibra, znajući da su oni na stalnom udaru Albanskih ekstremista. On se vraćao kući, i njih trojica momaka su, po rečima očevidaca, nedužnog dečaka ozbiljno pretukli, i to je vest koja je prioritetna - kaže Garić.

Kako navodi, to je gore od onoga što Kurti svakodnevno radi.

- Za takve stvari pojedinci treba da budu ozbiljno kažnjeni, jer smo na Kurtijeve izjave već navikli, a ovakve stvari ne smeju da se dešavaju - navodi Garić.

Foto: TV Pink Printscreen

- On daje krila albanskom ekstremizmu. Kurti konstantno koketira sa albanskim idejama i ciljevima, a on, ne samo da je ka Beogradu uputio pretnje, već je i Americi gurnuo prst u oko. Takođe, sada je u ratu i sa Ramom, jer ne podržava "Otvoreni Balkan" - kaže Garić, dodajući da je njegova politika na ivici noža ekstremizma.

Foto: TV Pink Printscreen

Prof. dr Mina Zirojević sa Instituta za uporedno pravo, povodom sukoba Aljbina Kurtija i Edija Rame dodaje da će Rama uvek gledati samo svoju državu, i da će čuvati "Mini Šengen" jer mu znači i jer mu je u koristi, ali da sa druge strane oseća pritisak od kosovskih političara koji se kandiduju u Albaniji.

- Ja stojim iza toga da treba čuvamo naše ljude na KiM, i da ovakve stvari, što je slučaj sa ovim dečakom, ne smeju da se dešavaju, niti da budu na margini. Nama je svejedno šta govore političari na Kosovu, važan je narod - napominje Zirojević.

Autor: