AKTUELNO

Još jedan sraman i neosnovan napad prošao je bez ikakvog izvinjenja i oglašavanja.

Petog jula neposredno pred početak Olimpijskih igara, predsednik SPP Dragan Đilas ostavio je sramotan tvit gde je rekao da “se sve u Srbiji raspada, da se sport najduže držao, a da ne može ni to večno”

Foto: Twitter.com/Printscreen

Međutim, danas su Olimpijske igre završene, a Srbija je oborila rekord po broju medalja koje nam stižu iz Tokija - čak 9 njih osvojila je jedna mala Srbija! Danas je srpski sport ispisao istoriju, a Dragan Đilas - ćuti.

Postavlja se jasno pitanje: Đilase, da li je raspad srpskog sporta tri zlatne medalje, jedno srebro i pet bronzi?

Foto: Twitter.com/Printscreen

Navikli smo već od predstavnika opozicije da napadaju, iznose neistine i kritike, a kada se sve to ispostavi kao netačno i neosnovano - ne preuzimaju odgovornost. Strašno je i to što se sport politizuje, opet bez ikakvog motiva.

Možda Dragana Đilasa boli to što će srpskim sportistima ukupno biti isplaćeno više od 2,5 miliona evra na ime nagrada za osvojena odličja. Danas zlatna medalja vredi 70.000 evra, srebro 60.000, a bronza 50.000 evra, dok su u Londonu naši olimpijci dobijali 35.000 za zlato, 30.000 za srebro, a 25.000 za bronzu. Takođe, podsećamo, 2012. se na isplatu nagrada čekalo 18 meseci dok se danas nagrade sportistima isplaćuju odmah po dolasku u Srbiju.

I zaista, moramo se zapitati šta je tačno bio motiv ovakvog stava pred put naših sportista u Tokijo? I naravno, zašto Dragan Đilas sada cuti, ne izvini se za svoju pogrešnu procenu celokupnoj javnosti Srbije ali najviše našim sportistima koji, ne da se nisu raspali, nego su ispisali istoriju i predstavili nas baš onako kako dolikuje!

#Dragan Đilas