AKTUELNO

Istraživanje je sprovedeno u junu, na uzorku od hiljadu ljudi.

Marko Uljarevcić Direktor sektora za istraživanje javnog mnjenja "Ipsos Adria" izjavio je da je u junu urađeno istraživanje na uzorku od hiljadu ljudi, te da bi na osnovu tog istraživanja, SNS osvojio 53 odsto glasova kada bi se održavali izbori, a cenzus bi prešle četiri stranke.

- Bitnih promena kada je rejting SNS u pitanju nema, a ni izbor Ane Brnabić nije uticao, te je brojka stabilna. Opozicija je oslabila i izgubili su određen broj glasova - objasnio je Uljarević.

Skor opozicionih lidera je nepromenjen, a Vučićev rejting je jako dugo na visokoj poziciji.

Foto: TV Pink

- Saša Janković i Vojislav Šešelj stoje najbolje od opozicionih lidera. Najveće poverenje, kada je reč o ličnostima, ima Aleksandar Vučić sa 30 odsto, dok Saša Janković, koji je sledeći po poverenju, ima tri odsto - rekao je Uljarević za TV Pink.

Kada je reč o naslovu lista "Kurir" da "SNS gubi Beograd", on je istakao da se maše rezultatima koji nisu verodostojni.

- Ovakve vesti devalviraju poverenje građana u istraživanja, a nemaju utemeljenje, što stvara pogrešnu sliku u javnosti. Ovde nema potpisa onih koji su radili istraživanje, ne zna se ni izvor podataka - rekao je Uljarević.

Srđan Bogosavljević, član upravnog odbora "Ipsos Adria"" potvrdio je da je rejtin SNS na vrhu, te da su podaci koje je dao "Kurir" bez izvora i neprovereni.

- Ovo može biti bilo kakva laž i improvizacija, ali nije prvi put da se susrećemo sa ovakvim naslovima. To se dešava, kako u svetu, tako i ovde. Odgovornost je pred strukom i jasno je da je ovo vrlo neprofesionalno - rekao je Bogosavljević za TV Pink.

Foto: TV Pink

On je dodao da ovakvi naslovi ipak ne utiču mnogo na biračko raspoloženje.

Uljarević je dodao da su mediji motivisani politički i senzionalistički, te da se često izaziva suprotan efekat.

Pročitajte još: STEFANOVIĆ O REKETAŠU ANĐUSU: Kada se protiv nekog vodi postupak, taktika je uvek ista - izađi u javnost i udri po Aleksandru Vučiću!

- Građani razmišljaju na sledeći način: "ako SNS gubi Beograd, sad ću u inat da glasam za Vučića", dakle stvara se kontra efekat. Istraživanja za Beograd ne postoje zasad, ali mogu da očekujem da će postojati tenzije i da ćemo se još susretati sa ovakvim naslovima. Jako je važno da građani imaju proverene informacije i veruju utemeljenim istraživanjima - rekao je Uljarević.

Pojedini ljudi su, kako je istakao, kritikovali istraživanja javnog mnjenja, a zatim bili iznenađeni rezultatima izbora, iako se ta istraživanja rade na reprezentativnom uzorku.

#Aleksandar Vučić

#Istraživanje

#Izbori

#SNS

'