AKTUELNO

Oluja nije bila bitka dve vojske, u kojoj su oni pobedili, već je bilo maltretiranje staraca i dece, koji su proterani i ubijani, rekao je za TV PINK reditelj Dragoslav Bokan.

Bokan je komentarišući proslavu „Oluje“ u Hrvatskoj, rekao je da je od trenutka kada je na Vidovdan 1990. godine izbačen srpski narod iz Ustava, nagovešteno i njihovo izbacivanje iz svog zavičanja.

„Već tada je bilo jasno da će da se upotrebi fizička sila, pomoć sa zapada, intervencije, zastrašivanja, kako bi se to sve dovršilo baš „Olujom“, paklenim činom koji oni proslavljaju. To nije bila bitka dve vojske, gde su oni kao pobedili, već je bilo maltretiranje staraca i dece, koji su proterani i ubijani“, rekao je Bokan.

Kako kaže, tamo postoji jedan kontinuitet, dodaje da zločin traje sve dok se ne kazni.

Istoričar Aleksandar Raković, rekao je da ćemo dugo čekati plodove istine, jer, dodaje, zapad i dalje sprovodi politiku protiv srpskog naroda, kao što je to bilo i protiv Jugoslavije.

Foto: TV Pink Printscreen

„Njihov pokušaj je bio i da razbiju Srbiju, tako da ćemo na te plodove, plodove rada, čekati još neko vreme, ali istina će se pojaviti. Politika Hrvatske je 100 godina stara vojna politika. Još od Prvog svestkog rata, kada su dobili zadatak hrvatizacije, kako bi nestalo Srba u Hrvatskoj, pa i Crnoj Gori. Stepinac je rekao da bi pokatoličio čitavu Srbiju“, rekao je Raković.

Kako kaže, to se sve nastavilo i u Drugom svetskom ratu, pa i do danas...

Dodaje da, Srbi treba da prate homogenizaciju Hrvata, koji preuzimaju jedni od drugih ideje iako se ne slažu, kada je neprijatelj Srbija.

„Oni stalno potpaljuju mržnju prema Srbima, još od vrtića“, rekao je Raković.

Foto: TV Pink Printscreen

Profesor Instituta za nacionalnu strategiju Miroslav Bjegović, rekao je da oni imaju jedan jedinstven cilj, a to je, kako kaže, da Srba na tom prostoru nestane.

„Oluja je održana samo sa jednim ciljem, da se taj prostor etnički očisti od Srba, što su na kraju skoro i uspeli“, rekao je Bjegović.

Kako kaže, sa njihove strane niko nije optužen za zločine, i zato oni ni ne prihvataju da su nešto pogrešili.

Autor:

#Dragoslav Bokan