AKTUELNO

Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federiika Mogerini danas je na Tviteru navela da je sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem dogovorila početak nove faze dijaloga Beograd-Priština.

- Dogovoreno sa @avucic & @HashimThaciRKS početak nove faze dijaloga Beograd-Priština - napisala je Mogerinijeva na Tviteru.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić založio se danas, na sastanku kod šefice evropske diplomatije Federike Mogerini, za "ozbiljnije i hrabrije razgovore o budućim odnosima" Beograda i Prištine i, po prvi put, tražio ubrzan pristup Srbije Evropskoj uniji.

Pročitajte još: VUČIĆ nakon sastanka sa Mogerini i Tačijem: Mora ozbiljnije i hrabrije da se razgovara o budućim odnosima. Tražio sam ubrzan pristup Srbije EU

Vučić je posle razgovora kod Mogerini sa Hašimom Tačijem rekao novinarima da je dogovoren nastavak dijaloga i primena već postignutih dogovora.

- Formiranje Zajednice srpskih opština se podrazumeva, tu nema daljih pregovora - rekao je Vučić novinarima.

Predsednik Srbije preneo je da je tražio, po prvi put, ubrzan pristup Srbije EU. Kad je reč o nastavku dijaloga, rekao je da je za pripreme za nastavak dijaloga potrebno mesec i po dana i istakao da nije isključeno da se dijalog nastavi na predsedničkom nivou.

#Aleksandar Vučić

#Federika Mogerini

#Hašim Tači

'