AKTUELNO

Tužna vest.

Ambasador Srbije u Rusiji Miroslav Lazanski iznenada je preminuo noćas u svojoj 71. godini. Lazanski je preminuo u svom domu u Beogradu od, kako nezvanično saznajemo, posledica srčanog udara.

- Svi smo zanemeli, stigla nam je tragična vest. Miroslav Lazanski, ambasador Srbije u Rusiji, preminuo je u 71. godini u Beogradu. Svi smo zanemeli, i mi, i gosti u studiju... Pre dve nedelje nam je bio gost, došao je pravo iz Rusije - rekla je voditeljka "Novog jutra" Irina Vukotić praktično kroz suze.

Žika Nikolić pročitao je potom vest u kojoj se navodi šta je najverovatniji uzrok njegove smrti. 

Video: TV Pink Printscreen

Lazanski je jedan od poslednjih intervjua za medije dao upravo Televiziji Pink, kada je u "Novom jutru" govorio o procesu imunizacije u Rusiji i Srbiji.

Poredeći vakcinaciju u dve zemlje, Lazanski je izjavio da je Srbija procentualno vakcinisala više stanovnika u odnosu na zemlju u kojoj je ambasador.

Lazanski je pohvalio činjenicu da se u Srbiji uveliko govori o trećoj dozi vakcine, dok u Rusiji o njoj i dalje nema reči. Podsetio je i da je Srbija prva zemlja u Evropi koja je počela da proizvodi Sputnjik V.

Njegovo poslednje gostovanje možete u celosti pogledati u nastavku:

Naš novinar, pisac i vojnopolitički komentator uvek se rado odazivao pozivima naše televizije i portala Pink.rs, uglavnom govoreći na vojne i spoljnopolitičke teme.

Televizija Pink i ekipa portala Pink.rs ovom prilikom iskazuju duboko saučešće porodici Miroslava Lazanskog.

#Miroslav Lazanski