AKTUELNO

"Kada se podigne jedna ekonomija kako je to učinjeno u Srbiji onda ona ne može tako lako ni da se uruši", rekao je Šapić.

- U Srbiji se trenutno piše i stvara ekonomska istorija. Kada se podigne jedna ekonomija kako je to učinjeno u Srbiji onda ona ne može tako lako ni da se uruši - rekao je u Ubu potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Aleksandar Šapić koji je u poseti Kolubarskom i Zlatiborskom okrugu.

Foto: SNS

Foto: SNS

Šapić je u razgovoru sa građanima istakao da su predstojeći izbori važni jer će otvoriti novu dekadu, ne jedan izborni period od četiri ili pet godina već čitavu dekadu i zato očekuje politički vrelu jesen. I pored toga, Šapić je apelovao na sve ljude, a posebno na članove Srpske napredne stranke da pokažu razumevanje za deo naroda koji ih danas ne razumeju, koji su obmanuti ili izmanipulisani.

Foto: SNS

- Pokažimo da imamo razumevanja i za njih, pokažimo razumevanje i za one koji nas ne razumeju. Pokažimo da ćemo sutra biti i njihovi predstavnici i da ćemo se i za njih boriti, bez obzira što nisu za nas glasali. Proputovao sam u poslednjih mesec, mesec i po, celu Srbiju, i moja impresija je da narod više ne želi kavgu, ne žele da se dižu protiv svojih komšija. Ljudi žele mir, stabilnost, da rade, da privređuju, da se druže, raduju... Naravno da postoje svakodnevni problemi koje moramo mi da rešavamo, ali nećemo dozvoliti da više nikada Srbin na Srbina digne ruku i profitira na našem nejedinstvu i neslozi - rekao je Šapić.

Foto: SNS

- Srbija će se nakon ovih izbora postaviti ekonomski i geopolitički na mesto sa kojeg niko neće moći da nas skloni narednih sto godina. Mi smo savremenici politički i ekonomski istorijskog momenta. Kada podignemo ekonomiju i infrastrukturu više niko neće politički moći da ubedi, na primer, nemačkog privrednika da ne sarađuje sa Srbijom, zato što je saradnja tada i njegov ekonomski interes - rekao je Šapić i dodao da najviše treba uraditi u infrastrukturi.

Foto: SNS

Foto: SNS

- Putna, saobraćajna, komunalna infrastruktura su stvari koje podižu standard građana i na tome moramo da radimo jer je poslednjih nekoliko desetina godina infrastruktura bila zapostavljena - zaključio je Šapić koji je pored Uba obišao i Požegu i Mionicu.

#Aleksandar Šapić