AKTUELNO

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović operisan je danas zbog upale slepog creva u Opštoj bolnici Užice, odakle navode da mu je stanje stabilno i ostaće u bolnici dan-dva.

Prema rečima PR Zdravstvenog centra Danijele Vasiljević, ministar Momirović je u stabilnom stanju, u bolnici će ostati narednih dan-dva, a operaciju je laparaskopskom metodom uradio dr Miroslav Stanojević, šef hirurgije Opšte bolnice Užice.

Kako je Tanjugu izjavio njegov otac, Djorđe Momirović, koji je došao u Opštu bolnicu Užice, ministar je bolove u stomaku imao samo jutros i prethodnih dana dobro se osećao.

"Obavestili su me da je operacija uspešno protekla i da mu sledi brz oporavak", rekao je Djorđe Momirović.

Tomislavu Momiroviću pozlilo je tokom obilaska radova na auto-putu kod Požege, posle čega je hitno operisan u užičkoj bolnici.Tokom obilaska deonice budućeg auto-puta, a potom i na sastanka u opštini Požega, Momirović se saradnicima požalio na neizdržive bolove u predelu stomaka i malaksalost.

Uprkos njihovim savetima da prekine radne obaveze i ode lekaru, Momirović je insistirao da, kao što je planirano, obiđe tunel Laz i opštinu Požega, nakon čega je hitno prebačen u Opštu bolnicu u Užicu.

- Ministru je perforiralo slepo crevo, hitno je morao da bude operisan. Hirurška intervencija je završena, ministar je dobrog opšteg stana, uredan je tok oporavka i za 5-6 dana, ako sve bude u redu, biće pušten na kućno lečenje - rekla je za Kurir Vasiljevićeva i dodala da je Momirovića operisao dr Miroslav Stanojević, načelnik hirurgije užičke bolnice.