AKTUELNO

Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je danas sa delegacijom Egipta.

Delegaciju afričke države je predvodio guverner Južnog Sinaja general major Khaled Foda Sadik, o unapređenju saradnje u brojnim oblastima, posebno turizmu, banjskom turizmu, poljoprivredi i avio-saobraćaju.

Premijerka Brnabić izrazila je veliko zadovoljstvo privrednim i ekonomskim oporavkom Egipta, istakavši da prostora za razvoj saradnje postoji na obe strane.

Poseban akcenat stavila je na mogućnost ulaganja u banjski turizam, s obzirom na to da su, kako je podvukla, Niška, Sijerinska, Bujanovačka i mnoge druge banje vanredne lepote u Evropi sa ogromnim potencijalom za investiranje.

Predsednica vlade je ocenila da je poseta delegacije Egipta Nišu od izuzetnog značaja kako bi privrednici te zemlje stekli uvid u potencijale za ulaganja, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

General major Khaled Foda Sadik naglasio da je, kao gradonačelnik Šarm El Šeika, koji je glavni grad Južnog Sinaja, izuzetno zadovoljan time što će ta dva grada biti gradovi pobratimi, u kojima će biti izgrađeni parkovi kao sinonimi prijateljstva i saradnje.

Guverner Sadik je rekao da sa njihove strane postoji zainteresovanost i za unapređenje avio saradnje Er Kaira i Er Srbije, posebno povećanja broja letova iz Srbije ka Šarm El Šeiku.

On je dodao da postoji i posebno interesovanje i za dalji razvoj saradnje u oblasti poljoprivrede, visokog obrazovanja i razmene studenata sa Niškog i Univerziteta u tom gradu.

Guverner Sadik je pozvao premijerku Srbije da poseti glavni grad Južnog Sinaja, što je ona i prihvatila.

#Ana Brnabić