AKTUELNO

Predsednik Srpske lige (SL) Aleksandar Đurđev rekao je da pripiti razmaženi milioner Valentin Incko koji upravo ostaje bez mesečne plate od neverovatnih 24.000 evra mesečno (!), pošto mu za sedam dana prestaje mandat tzv. visokog predstavnika tzv. međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini, nametanjem zakona kojim se Srbi obavezuju da se mazohistički samoprozovu „genocidašima“, gurnuo je BiH u bezdan, a Republici Srpskoj direktno, htela to ona ili ne, nametnuo proglašenje nezavisnosti kao jedini put opstanka ostataka zaklanog srpskog naroda s one strane Drine.

Đurđev ističe da Incko sve to čini u trenutku kada je Nezavisna međunarodna komisija koju predvodi Gideon Grajf objavila izveštaj u kome je utvrdila da u Srebrenici nije počinjen genocid.

- Ali, i u trenutku kada su Vašington i njegovi NATO saveznici koji su, inače, u više navrata, tokom rata od 1992. do 1995, bombardovali Srbe u BiH – odbili ruku kompromisa koju su im, u Savetu bezbednosti UN, ispružili Rusija i Kina nudeći svoju uslovnu podršku za izbor Kristijana Šmita za novog visokog predstavnika u BiH, s tim da se odmah donese odluka o definitivnom ukidanju Kancelarije visokog predstavnika u roku od godinu dana – primećuje predsednik SL.

Đurđev očekuje od institucija Srpske da ne prihvate nametanje ovog „zakona“, ali i da od danas proglase bojkot tog ilegalnog „međunarodnog“ tela koje se zove „Kancelarija visokog predstavnika za BiH“.

- A ukoliko bi legitimni politički predstavnici ostala dva konstitivna naroda u BiH, ipak, dozvolili primenu ovog kolonizatorskog akta, Srpskoj, kao konstituenti BiH, nije preostalo ništa drugo nego da, baš kao što su to Inckovi (jugoslovenski) Slovenci učinili 1990. godine, otpočne proces razdruživanja sa BiH i stvaranja suverene države Srpske – zaključio je Aleksandar Đurđev.

#Aleksandar Đurđev