AKTUELNO

Skupština je izglasala novu Vladu, a na njenom čelu kao premijer je Ana Brnabić.

U Skupštini Srbije juče je izglasana nova Vlada na čijem čelu je, kao premijer, Ana Brnabić.

Čak 157 poslanika glasalo je za novu Vladu, a nakon glasanja 18 ministara, i tri bez portfelja položili su zakletvu.

O ovoj temi pišu svi mediji širom zemlje, regiona, ali i sveta, a gosti Jutarnjeg programa na TV Pink bili su Nebojša Krstić, marketinški stručnjak i Goran Ostojić novinar.

Foto: TV Pink

Oni su komentarisali dešavanja u Skupštini, ali i novu Vladu.

- Poslanici nisu bili blagi prema novoj premijerki. Ja ne krijem da je Ana Brnabić moj favorit. Pretpostavio sam da će ona u skupštinskoj raspravi bežati od političkih tema, kao nestranačka ličnost. Mada, pogrešio sam. Ponašala se totalno suprotno. Ulazila je u koštac agilno, oštzrog jezika i britke pameti - rekao je margetinški stručnjak Nebojša Krstić na konstataciju da su poslanici bili grubi prema novom premijeru.

On je dodao da je njen izbor bio odličan potez predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Foto: TV Pink

- Nakon ovoa dva dana u Skupštini, siguran sam da je Ana Brnabić logičan i odličan potez Aleksandra Vučića - dodao je Krstić.

Novinar Goran Ostojić istakao je da je Vlada očekivana, s obzirom na ubedljivu pobedu Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima.

Foto: TV Pink

- Vlada je očekivana. Što se tiče Anae Brnabić ja nisam sumnjao da je elokventna. Ona zna znanje. Mislim da će iz dana u dan politički sazrevati, a opozicija se nalazi u mrtvom uglu. Sada će se sve svesti na ono, da li smo za Zapad ili za Istok - rekao je Ostojić.

#Aleksandar Vučić

#Ana Brnabić

#Skupština Srbije

#Vlada Srbije

'