AKTUELNO

Aljbin Kurti je taj koji podstiče i koji je najodgovorniji za etnički motivisano nasilje nad srpskim narodom na KiM, rekao je za PINK Milovan Drecun, predsednik skupštinskogOdbora za KiM.

Povodom napada na Srbe i niza incidenata na Kosovu i Metohiji u prethodnih nekoliko dana, Drecun je rekao da etnički motivisano nasilje nad srpskim narodom podstiče i najodgovorniji za njega jeste Aljbin Kurti.

“Neodmerenim, ekstremnim izjavama, koje su pune otvorene mržnje prema srpskom narodu, Beogradu i Srbiji, podstiče ekstremiste da napadaju srpski narod i njegovu imovinu, čak i srpsku decu”, rekao je Drecun.

Kako kaže, najopasnije je učiti decu da napadaju decu. Dodaje da to ide od političara, okruženja, ali i same porodice.

Foto: TV Pink Printscreen

“Kada govorimo o tome da Kurti mora da se posveti dijalogu, da se rešavaju pitanja od životne važnosti, pitanja koja će smiriti tenzije. Tužilaštvo, sudovi, svi treba da rade svoj posao i da rade na smanjivanju tenzije i opstanak srpskog naroda”, rekao je Drecuni i dodao da se Kurti ponaša kao da ništa ne vidi.

On se, dodaje, ponaša, kao da treba da brani srpski narod od Beograda.

“Ne postoji politička volja da se srpski narod zaštiti na prostoru KiM. Policija može da spreči te napade, ali neće to da urade. To je politika etničkog čišćenja i organizovana kampanja nasilja prema Srbima”, rekao je Drecun.

Kako kaže, počinioci se ne privode i time šalju poruku da Srbi tamo nisu bezbedni i da nemaju šta da traže.

Foto: TV Pink Printscreen

“Umesto da zaštite srpski narod na KiM, oni se postavljaju kao zaštitnici Albanaca na jugu Srbije i uvode tu priču na mala vrata, kao i Bošnjake. Nameću se kao njihovi zaštitnici. Neka oni zaštite Srbe na KiM, i one koji žele da se vrate. Neka se time pohvale pred međunarodnom zajednicom”, rekao je Drecun.

Dodaje da bi to bila odgovorna politika, i ističe da je Kurti šarlatan sa kojim nije moguć dijalog, čak i da je sa njim opravdano postaviti pitanje da li će moći da se izdrži bez da dođe do ozbiljne destabilizacije situacije.

Autor:

#Milovan Drecun