AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da delegacija Beograda ide u Brisel, na nastavak dijaloga 19. jula, u najboljoj veri i da razgovara i rešava konkretne probleme.

Vučić je rekao da delegacija Beograda ide u Brisel, na nastavak dijaloga 19. jula, u najboljoj veri i da razgovara i rešava konkretne probleme.

Vučić je, upitan šta očekuje od novih pregovora u Briselu, kazao da veruje da je neophodan napredak, a da li je moguć to će se, dodaje, videti.

„Ssto se Brisela tiče idemo i idemo u najboljoj veri, da razgovaramo i rešavamo konkretne probleme od nestalih lica pa do svega ostalog“, objasnio je on u izjavi novinarima nakon posete inženjerskog centra fabrike ZF Srbija u Pančevu.

Vučić je istakao da je dijalog važan za celu našu zemlju, jer kada u njemu napredujemo lakše i brže ćemo dovoditi investitore.

Vučić je istakao da ga najviše zanimama što su to motori napravljeni u Srbiji uz nemačko znanje.

-U nemačkim kompanijama radilo je 17.000 ljudi kada sam postao premijer. Danas ih je 71.000. To je ogroman napredak, jer su nemačke kompanije prepoznale Srbiju kao dobru lokaciju za svoj biznis -rekao je Vučić.

- U svim ovim automobilima je i deo naše zemlje - rekao je Vučić.

Na pitanje novinara od koga je juče telefonom zatražio devet miliona evra, predsednik je rekao da novac nije tražio za sebe, već je pitao ima li toliko u budžetu za put Donji Milanovac - Golubac.

- To nije u suprotnosti ni sa jednim članom Ustava - naveo je Vučić.

Predsednik Srbije je rekao da su ovakve kompanije lek i spas život za Srbiju.

Foto: TV Pink Printscreen

- U prvih šest meseci je deficit manji za milijardu evra od očekivanog - naveo je Vučić i dodao da nije srećan zbog manje potrošenih pada.

Naša je procena da je preko osam odsto rast BDP u prvih šest meseci, a to je impresivan rezulatat - istakao je predsednik Srbije.

Govoreći o vakcinaciji, Vučić je rekao da imunizacije ne stagnira.

- Mi imamo Ustav u kojem su svi građani ravnopravni. Kako da kažem građaninu da može da uđe u šoping mol ako je vakcinisan i da ne može ako nije. Poslednjih dana smo imali nešto više novovakcinisanih dnevno. Imamo čitave regije, od Tutina, Sjednice, Novog Pazara... - dodao je predsednik Srbije.

Najavio je da će biti uvedena lutirija jer brojevi rastu.

- Svake nedelje rastu za 20 odsto i to sada nije zabrinjavajuće, ali će biti. Glavni zahrtev epidemiologa je da donosimo konkretne korake - rekao je Vučić i dodao da je strašna neodgovornost na onim ljudima koji se ne vakcinišu.

Predsednik Srbije je rekao da je ponosan na činjenicu da pola godine nemamo ni pokušaj mafijaškog ubistva.

- Od kada smo se obračunali sa jednom od najvećih kriminalnih organizacija, takve se stvari više ne dešavaju. Srbija mora da bude jedna od najbezbednijih zemalja kako bi mogli da dovodimo investitora - rekao je Vučić.

#Aleksandar Vučić