AKTUELNO

Jedinstvena politika i odgovorno rukovodstvo koje danas ima Srbija adekvatno odgovara na pritiske Zapada da prizna takozvano Kosovo, saglasni su gosti Pinka.

Jelena Vukoičić, politikolog, rekla je da je spoljna politika Zapada takva da steže obruč oko Srbije.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako je ona ukazala sveodočimo da ti pritisci rastu.

- Problem za Zapad je taj što EU tu nije jedinstvena. Ukoliko bi tu Evropska unija bila jedinstvena obruč oko Srbije bi bio još više stegnut. Eto, imamo brojne deklaracije u regionu o Srebrenici. Cilj svega toga je da se Kosovo i Metohija, taj problem za Zapad završi. Međutim Srbija Kosovo neće priznati - kaže ona.

Adam Šukalo, narodni poslanik, rekao je da je prepreka Srbiji na evropskom putu to što ne priznaje nezavisnost lažne države Kosovo.

Foto: TV Pink Printscreen

- Znamo mi koliko je razuđen stav EU po tom pitanju. Tu nema bilo kakve dileme oko toga da se od Srbije zahteva da prizna Kosovo kako bi pristupili EU - rekao je Šukalo.

Prema njegovim rečima, Srbija danas ima odgovorno rukovodstvo koje je spremno da se suoči i diplomatski odgovori na ove pritiske.

- Nebrojeno puta je do sada rečeno da će pred Srbiju biti stavljen taj ključni uslov. Naše današnje rukovodstvo Srbije ima hrabrosti da se suoči sa istinom i da adekvatno odgovori na sve pritiske koji stižu s polja - kaže Šukalo.

#Adam Šukalo

#EU

#Jelena Vukoičić

#Kosmet

#Novo jutro

#Srbija

#diplomatija