AKTUELNO

Očigledno je da je ovo kontinuirani pritisak da se pečatira Srbija kao zemlja i Srbi kao narod koji su krivi za te zločine, bez obzira što nikada nije presuđeno niti je iko ikada to mogao da dokaže, kaže Dačić.

Nesumnjivo je da se obeležavanje godišnjice zločina u Srebrenici koristi za stalni pritisak na Srbiju, ocenio je predsednik Narodne skupštine Srbije Ivica Dačić i dodao da je, iako ove godine nije jubilarno obeležavanje, reč o kontinuiranom pritisku da se Srbi "pečatiraju" kao narod koji je kriv za te zločine.

- Ovo je još jedno ponavljanje priča koje čujemo svake godine. Ono što nedostaje onima koji odlaze na obeležavanje zločina u Srebrenici fali to što ne odlaze da odaju počast srpskim žrtvama. Poređenje Srebrenice sa holokaustom je uvreda za cei hevrejski narod i nešto što je neuporedivo - rekao je Dačić za "Hit Tvit".

Foto: TV Pink Printscreen

Podseća da napad na predsednika Srbije u Potočarima nikada nije procesuiran, te da on nije pozvan na današnje obeležavanje i da ne zna da li je neko od drugih državnih funkcionera pozvan.

- U svakom slučaju, Srbija je već iskazala svoj odnos prema tome, dovoljno puta osudila ovaj zločin, ali isto tako traži da od svih da osude i sve druge zločine – kaže Dačić.

#Ivica Dačić