AKTUELNO

Član Predsedništva Srpske napredne stranke Vladimir Orlić kaže da delegacija te stranke na sastanku posvećenom međustranačkom dijalogu nije dobila odgovore na pitanja upućena opoziji koja "nije smela da zucne".

- Teške reči su po pravilu rezervisane za dešavanja izvan samog sastanka. Oni koji su najagresivniji, najopasniji i najviše vole da se junače uvek tu nekako rade za javnost, u saopštenjima, kada izađu pred novinare. Mnogo im je stalo da odmah pošalju poruku da su na samom stastanku mirni i dobri. To znači da su bili unutra veoma tihi, da nije bilo prilike da se čuju neki strašni zahtevi, odgovori nenarodnom režimu - kaže Orlić za Pink.

Kako je dodao, na sastanku su bili jako tihi i nisu smeli da zucnu, a napolju su za poslanike SNS rekli da su najveći šljam.

Tražimo da se objasni situacija o tome da drže više od polovine medijskog sektora direktno pod svojom privatnom šapom, imaju uticaj na javne servise gde su njihove supruge, prijateljice, članovi stranaka novinari, urednici... Mi tražimo da se te stvari objasne -rekao je Orlić.

Prema njegovim rečima, odgovora nema.

- Pitamo zašto razapinjete porodicu Aleksandra Vučića u medijima koji su vaši i opet sa druge strane bude muk. Vi znate o kakvim je ljudima reč. Nisu oni kukavice od juče, oni su oduvek bili takvi - istakao je Orlić.

Problem opozicije nije to što ih ljude ne vide, već što ih dobro poznaju

Poslanik Srpskog pokreta obnove u Skupštine Srbije Aleksandar Čotrić kaže da je u politici 30 godina i da nikada nisu bili bolji izborni uslovi.

Foto: TV Pink Printscreen

- Kada se setimo perioda od pre 20 godina znamo da opozcija nije imala ni jedan mediji, ni finansije...U periodu od 2000. do 2012. je vlast kontrolisala apsolutno sve medije, a uprkos svemu tome SNS je uspela da dobije 40 odsto glasova - kaže Čotrić.

On dodaje da opozicija tu tezu koristi kao alibi za svoj neuspehe.

- Nije njegov problem nije to što ih ljudi ne vide, već što ih previše dobro poznaju i ne žele ih - naglasio je Čotrić.

#Aleksandar Čotrić

#Vladimir Orlić