AKTUELNO

Kao gradonačelnik Valjeva i prvi na listi "Aleksandar Vučić - Za našu decu" na poslednjim lokalnim izborima u Valjevu, osećam potrebu da se danas oglasim ovim saopštenjem i iznesem par zapažanja povodom konferencije za novinare koju su danas održali Dragan Đilas i Marinika Tepić u našem gradu, navodi gradonačelnik Lazar Gojković u saopštenju.

Kako kaže, ne može da sakrije svoje veliko nezadovoljstvo činjenicom da Đilas nije mogao da se seti nijedne dobre stvari koju je uradio za Valjevo dok je bio na vlasti.

- Đilas je to i potvrdio pred prisutnim novinarima, rekavši da će proveriti i poslati ukoliko nađe neki podatak. Poražavajuće je doći u jedan grad za koji tvrdite da ga jako poštujete, a ne znati da li ste ikada bilo šta uradili za njega i njegove stanovnike - navodi Gojković.

Dodaje da je ponosan na svoje sugrađane koji danas nisu iskazali podršku SSP i njihovom skupu, "jer su bukvalno svi prisutni stali pod jednu krošnju drveta, uključujući i slučajne prolaznike koji su se tu zatekli".

- Politika SSP je politika prošlosti i, za razliku od Dragana Đilasa, ja ću se kao gradonačelnik Valjeva sa ponosom sećati jednog dana svih dobrih stvari koje smo uradili za Valjevo. Brza saobraćajnica Iverak-Lajkovac, ulaganje u industrijsku zonu i dolazak dva velika investitora, rekonstrukcija Gerontološkog centra i Doma zdravlja, rekonstrukcija ulice Vuka Karadžića, kao i izgradnja sportske hale, su samo deo naše realnosti i i te kako vidljiva podrška Vlade Republike Srbije i predsednika države Aleksandra Vučića - kaže Gojković u saopštenju.

Ističe da, pričati o tome kako se drugi voze Rols-Rojsevima, a onda doći u Valjevo sa dva automobila vrednosti skoro 200.000 evra, govori o duplim aršinima onih koji bi da menjaju Valjevo i državu.

- Ovaj grad se menja, ali zahvaljujući građanima Valjeva, lokalnoj samoupravi i podršci države, a ne demagogijom koja nam je plasirana do 2012. godine i pljačkaškim privatizacijama širom Srbije za vreme vlasti kojoj je pripadao i Dragan Đilas - zaključuje gradonačelnik Valjeva.

#Lazar Gojković

#Valjevo