AKTUELNO

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa čuvenim svetskim dirigentom Zubinom Mehtom.

Vučić je sa njim razgovarao o predstojećem koncertu koji će se održati sutra u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine, izgradnji nove zgrade filharmonije, kao i o planovima slavnog maestra za povratak na svetsku muzičku scenu nakon duge pauze izazvane globalnom pandemijom.

Predsednik Vučić je zahvalio Zubinu Mehti na tome što će sutra svojim nastupom počastvovati publiku ne samo kao dirigent, već i kao posvećeni i iskreni prijatelj Beograda i Srbije.

- U Srbiji ćete uvek biti drag i poštovan gost, a ja vam zahvaljujem što ćete upravo u našoj prestonici ponovo proslaviti dela nekih od najvećih kompozitora - rekao je predsednik Vučić.

Sutrašnji koncert biće deseti po redu susret čuvenog Mehte sa Beogradskom filharmonijom, za koju kaže da mu je ''jedan od najdražih orkestara''.

- Dve godine smo bili bez muzike zbog pandemije korona virusa, pa je samim tim naš sutrašnji koncert još značajniji - rekao je Zubin Mehta i dodao da je izuzetno zadovoljan zbog nove koncertne dvorane koju Beograd odavno zaslužuje i koju je lično uvek zagovarao.

Planirano je da nova koncertna dvorana ima koncertnu salu od 1.600 mesta za publiku, a projektovana je tako da omogući kvalitet svetskog nivoa za probe i izvođenje simfonijske muzike, kao i prostor za druge umetničke sadržaje, kao što su izložbe i događaji komercijalnog tipa.

#Aleksandar Vučić

#Beograd

#Srbija

#Zubin Meta