AKTUELNO

Poslanik Srpske napredne strane u Skupštini Srbije Vladimir Marinković naveo je za Kosovo onlajn da je "nedopustivo to što su uradili poslanici iz PDD i SDA i to nije samo pitanje poštovanja sopstvene države, ustava i zakona već političke, ljudske i moralne odgovornosti a svi sada mogu sa se uvere da ti poslanici apsolutno nemaju nito poštuju bilo kakve etičke norme".

Podsećanja radi, Sulejman Ugljanin je juče izjavio da su poslanici koalicije "Ujedinjena dolina–SDA Sandžak" priznali nezavisnost Kosova, ali ako navodi Marinković "ovo nije prvi put da oni pokušavaju da uruše sopstvenu državu i umesto da zajedno sa svojom sugrađanima grade ovu državu oni žale i klanjaju se na grobu teroriste Adema Jašarija i drugih OVK terorista i nude se da budu domaćini onima koji na dnevnom nivou ugrožavaju interese Srbije".

"Smatram da su odavno svi oni na čelu sa Ugljaninom i Kamberijem zreli da im se skine imunitet i da se procesuiraju za nepoštovanje Ustava i integriteta svoje zemlje. Srbija nema ni jedan razlog da toleriše ovakvo ponašanje, a posebno imajući u vidu da su oni sigurno deo jedne šire koalicije na spoljnom planu koja intenzivno radi protiv Srbije. Posebno se ovo dešava kada Srbija beleži sjajne ekonomske rezultate i kada je postala ozbiljan međunarodni faktor zahvaljući mudrosti i liderstvu predsednika Vučića koji je od Srbije napravio zemlju koja pobeđuje i kojom ne može da se upravlja iz stranih zemalja i centara moći", rekao je Marinković.

Kako navodi Marinković "svesni smo da će biti još snažnijih pritisaka, ali ne moramo da dozvolimo da se Srbija ruši iz jedne od najznačajnijih institucija u državi kao što je Narodna skupština Republike Srbije. Ako to misli šest narodnih poslanika, grdno se varaju".

#Vladimir Marinković