AKTUELNO

Udruženje sudija i tužilaca Srbije (UST) oštro osuđuje pretnje koje je predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću ponovo uputio Milovan Brkić, urednik Tabloida.

U saopštenju UST koje prenosimo u celosti navodi se zahtev da nadležno tužilaštvo reaguje u skladu sa zakonom i svojim ovlašćenjima:

"UST je u poslednje vreme više puta ukazivalo na neodmerene izjave kojima se ugrožava sigurnost visokih državnih predstavnika, odnosno poziva na njihovu nasilnu smenu ili ubistvo, te pozivalo nadležne organe da postupe u skladu sa zakonom, zbog čega izostanak reakcije smatra neprihvatljivim ponašanjem koje nas udaljava od ideje ozbiljne pravne države i pravosudnog sistema. Ono sto posebno zabrinjava jeste odsustvo bilo kakve osude ovakvih ponasanja od strane struke.

Ugrožavanjem legitimno izabranih predstavnika države ugrožava se i stabilnost i pravni poredak Republike Srbije zato je potrebna nulta tolerancija na ovakve inkriminisane aktivnosti bez obzira ko ih preduzima.

UST izrazava zabrinutost zbog sve učestalijih informacija u medijima o ugroženosti bezbednosti predsednika Aleksandra Vučića", Nenad Stefanović, Predsednik Udruzenja sudija i tužilaca Srbije

#Aleksandar Vučić

#Milovan Brkić

#Srbija

#Udruženje sudija i tužilaca Srbije