AKTUELNO

Pratite uživo na Pink.rs obraćanje iz Srpske napredne stranke.

Šapić je novinarima uoči početka samita na kojem će govoriti predsednik Vučić, rekao da je učešće najveće partije potvrda dugoročne saradnje Srbije i Kine i svega onoga što je Kina uradila za našu zemlju u poslednjih nekoliko godina.

- Razvoj srpske privrede danas ne može da se zamisli bez kineskih investicija, a da ne govorimo o situaciji u najteže vreme kovid krize kada su nam kineski prijatelji prvi pritekli u pomoć - rekao je Šapić.

Naveo je da svetska ekonomija ne može da se zamisli bez Kine, a da činjenica da je Srbija najbliži i najstabilniji partner Kine u ovom delu Evrope, daje nam za pravo da smo na dobrom putu.

- Verujemo da će ta saradnja biti još jača i kvalitetnija ne ugrožavajući naše odnose sa Rusijom i zapadnim partnerima - kazao je Šapić.

Čestitao je Komunističkoj partiji Kine 100 godina od osnivanja i izrazio nadu da će u budućnosti saradnja Srbije i Kine biti sve jača, brža i uspešnija.

U sedištu SNS-a je prisutno oko 300 funkcionera te stranke koji će zajedno sa Vučićem učestvovati u programu samita, a koji će direktno prenositi kineska nacionalna televizija CGTN.

Na samitu će učestvovati predstavnici 21 zemlje.

#SNS

#Srpska napredna stranka