AKTUELNO

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas predsednika Parlamenta Mađarske Lasla Kevera, sa kojim se saglasio da su odnosi dveju zemalja na najvišem nivou u istoriji, zasnovani na međusobnom razumevanju i poverenju.

Predsednik Vučić je izrazio očekivanje da će taj visok nivo odnosa biti potvrđen uspostavljanjem strateškog partnerstva. On je takođe zahvalio na snažnoj podršci Mađarske evropskim integracijama Srbije.

Predsednik Vučić je podržao parlamentarnu saradnju dveju zemalja i izrazio zadovoljstvo potpisivanjem Okvirnog sporazuma o partnerstvu mađarskog Parlamenta i naše Narodne skupštine.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

U razgovoru je istaknut značaj infrastrukturnog povezivanja i projekata poput modernizacije pruge Beograd-Budimpešta i rekonstrukcije pruge Subotica-Segedin, kao i povezivanje gasne infrastrukture.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Predsednik Parlamenta Mađarske Kever je zahvalio na svemu što se u Srbiji radi u cilju unapređenja položaja mađarske nacionalne manjine, te su dvojica sagovornika konstatovali da je ona, uz srpsku zajednicu u Mađarskoj, svojevrstan most između dve zemlje. Mađarski zvaničnik je takođe istakao ulogu Srbije u očuvanju mira i stabilnosti u regionu, što je od značaja i za njegovu zemlju.

Autor:

#Aleksandar Vučić

#Laslo Kever