AKTUELNO

Kada Boško Obradović kaže da nije opozicija svojoj državi već vlasti, onda svakako očekujemo da se tako ponaša i da podrži opstanak srpskog naroda na ovim prostorima koji uključuje i spas ruralnih, pogotovo rubnih, područja Srbije i kompletne nacije, umesto što glumi lažnog patriotu koji samo verbalno brani srpske domaćine i Kosovo i Metohiju (KiM), kao da nije svestan da se južna srpska pokrajina čuva i štiti na teritoriji cele naše države – izjavio je Aleksandar Đurđev, predsednik Srpske lige (SL), povodom nesonovanih optužbi lidera Dveri, da ministar Krkobabić nenamenski troši državne pare za obnovu zadruga i sela u Srbiji.

Đurđev ističe da je Obradović umislio da će prevariti Srbe time što, napadno i neiskreno, pokušava da se, kako je rekao, „na temi Kosova“, dodvori republičkim vlastima, odjednom, zarad pristupa najuticajnijim medijima, hvaleći njihovu kosovsku politiku dok, istovremeno, napada najvažniji državni projekat iza kojeg stoji Nacionalni tim za preporod sela Srbije, Srpska akademija nauka i umetnosti, Srpska pravoslavna crkva ali i lično Aleksandar Vučić, pokušavajući da pokaže ostatku opozicije da on nije na strani režima nego je i dalje „onaj isti Boško“.

- Boško Obradović i njegov kolicioni partner Saša Radulović su lažna opozicija. Isti taj Radulović je bio ministar u Vladi premijera Ivice Dačića koji je lažna pozicija. Istom tom Bošku Obradoviću nije nikada smetao Dačićev potpis na Briselskom sporazumu. Bošku Obradoviću smeta državno ulaganje u srpske domaćine i srpske zadruge koje sprovodi ministar Krkobabić. Pametnom dosta! - rekao je Đurđev i dodao:

- Kako misli predsednik Dveri da se ispune svi oni nacionalni zadaci i programi za koje se i on i njegova stranka deklarativno zalažu, kao što je povećanje nataliteta, očuvanje tradicionalne srpske porodice, razvoj domaće proizvodnje i poljoprivrede, ako nema srpskog sela i zadruga, za koje se iskreno bori ne samo Milan Krkobabić, ministar za brigu o selu, već i celo srpsko društvo i država, na čelu sa Vladom i predsednikom Srbije.

#Aleksandar Đurđev

#Boško Obradović

#Milan Krkobabić

#srpska liga