AKTUELNO

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ministra turizma i životne sredine Republike Albanije Blendija Klosija

Kako je saopšteno iz sa kojim je razgovarao o mogućnostima za unapređenje saradnje dveju zemalja u toj oblasti.

Iako sve veći broj turista iz Albanije posećuje Srbiju i obrnuto, predsednik Vučić i ministar Klosi su konstatovali da postoje neiskorišćeni, a veliki potencijali, te da je zbog toga neophodno raditi na međusobnoj promociji turističke ponude dveju zemalja. U tom smislu su istakli značaj postojanja direktnog leta Air Serbia između Beograda i Tirane.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Predsednik Vučić i ministar Klosi su pozdravili ukidanje rominga na Zapadnom Balkanu, koje je danas stupilo na snagu, kao jedan od podsticaja za veći turistički promet u regionu. Oni su takođe zaključili da inicijativa za saradnju Srbije, Albanije i Severne Makedonije, poznata kao Mali Šengen, otvara mogućnosti za slobodan protok ljudi, a time za veću turističku razmenu.

Predsednik Srbije je predložio konretne mere za unapređenje turističkih aktivnosti između dve zemlje, kao i podršku povećanju nivoa investicija u oblasti turizma.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

- U okvirima Berlinskog procesa i Mini Šengena moguće je još brže raditi na razvoju turističke ponude, kako Albanije i Srbije, tako i celog regiona Zapadnog Balkana - zaključili su sagovornici.

#Albanija

#Aleksandar Vučić

#Srbija

#saradnja