AKTUELNO

Bivši šef koordinaconog centra za KiM i bivši podpredsednik Vlade Nebojša Čović večeras je komentarisao priznanje Grčke i Španije, takozvanog Kosova.

Čović je rekao kako je očigledno veliki pritisak izvršen na Grčku, dok je za Špance izjavio da su oni to, kako je istakao - počistili. Čović je gostujući kod novinarke Ksenije Vučić u emisiji "Pravac" na TV Vesti dodao i kako je pitanje šta će se dešavati s odluka Crne Gore, Bosne i Hercegovine, kao i Severne Makedonije.

Foto: TV Vesti

Pritisak je očigledno veliki. Vidite da Grčka menja naziv svoje Kancelarije. Time pokazuju da je pritisak veliki i bezbednosno i finansijski. Međutim, oni pokušavaju to da ublaže tako što pokažu da je ovo silovanje, tako da ga nazovem, od jačeg faktora, a to su Amerika i Nemačka. Što se tiče Španaca, oni su to... Počistili. Ovo je sve samo jedan segment da dodatno opterete Srbiju. Možda je Rumunija sledeća... Treći prodor je Crna Gora, četvrti Bosna i Hercegovina. Sve ovo što se događa, nije neočekivano da pokušaj prodora bude i kod Severne Makedonije - govori Čović.

Foto: TV Vesti

Čović kaže i kako problem nisu ljudska prava, nego pokušaj oduzimanja teritorije od jedne suverene države kakva je Srbija.

Od početka problem Kosova i Metohije nije problem ljudskih prava, nego je problem pokušaja oduzimanja teritorije jednoj suverenoj državi kakva je Srbija. O kakvim ljudskim pravima? Kurti će da daje ljudska prava? Nemam ništa protiv albanskog naroda, ali ne dam ono što je moje! - ističe Čović za TV Vesti.

TV VESTI GLEDAJTE KOD SVIH KABLOVSKIH OPERATERA U REGIONU!

mts - 111 / 794, Supernova - 011, SBB - 023, EON - 023, Total TV - 037, SatTrakt - 011, Orion - 018, Pošta net - 110

Pratite "TV Vesti" i na društvenim mrežama: Instagram i Youtube!