AKTUELNO

Predsednica parlamenta Maja Gojković rekla je danas da je zabolelo to na koji način se diskriminiše mandatarka Ana Brnabić, navodeći da neki pri tome ne mogu da se uzdrže od jezika mržnje.

"Mislim na Boška Obradovića, kako on govori o Ani Brnabić. Trebalo je da reagujem i na njegovo izlaganje i na konferenciju za novinare na kojoj je poslanik DSS Milan Lapčević na grozan i uvredljiv način govorio o Brnabić", rekla je Gojković tokom rasprave u parlamentu o amandmanima na izmene Zakona o ministarstvima.

Navodeći da je najviše zabolelo to na koji način se diskriminiše mandatarka, Gojković je istakla da bi takve izjave trebalo svi da osude bez obzira da li su pripadnici stranaka vladajuće koalicije ili opozicije.

Gojković, koja se obratila iz skupštinske klupe, pozvala je poslanike da kada govore o mandatarki, govore o njenim sposobnostima, a ne o tome "da li je žena ili gej".

BAHATI GUBITNIK SEBI LAKO REŠIO MESTO ZA PARKIRANJE: Janković zauzeo sedam parking mesta i danju i noću!

Obradović je u današnjoj raspravi o amandmanima na izmene Zakona o ministarstvima rekao da umesto da postičemo roditeljstvo i majčinstvo i da glavne parade budu parade dece, "vi ste za glavne parade uzeli gej parade i hvalite se kako imate gej premijerku".

"Obradović ima petoro dece ali to ne znaci da će ikada postati premijer i da ce ubediti Srbiju da glasa za njega", primetila je Gojković.

Kako je rekla, posebno je uvredljivo što na takve izjave ne reaguju partije opozicije koje se u svojim programima deklarativno zalažu za postovanje ljudskih prava, različitosti, prava na javna okupljanje koje, smatra, ima i gej populacija.

"To su evropske vrednosti. Neće niko od vas da reaguje. Možda će vam Boško Obradović biti potreban sa 0,8 odsto glasova ili da podrži nekog od vaših predsedničkih kandidata. Najviše mi smeta što poslanici socijdemokratskog i demokratskog opredeljena ne reaguju", navela je Gojković.

Foto: Tanjug

#Ana Brnabić

#Diskriminacija

#Maja Gojković

#Opozicija

#Premijer

'