AKTUELNO

Na Vidovdan 28. juna u 12,30 sati, Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije organizuju u Kragujevcu „Otvoreni dan“. Reč je o do sada najvećem taktičko – tehničkom zboru koji će biti organizovan na prostoru između stadiona „Čika Dača“ i Muzeja „21. oktobar“.

Najvećem taktičko – tehničkom zboru u Kragujevcu prisutvovaće predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić.

U okviru manifestacije „Otvoreni dan“ biće prikazano više od 40 sistema naoružanja i vojne opreme iz domaćeg razvoja kao što su modernizovani tenk M – 84AS2, samohodni artiljerijski sistem NORA, TAMNAVA i ŠUMADIJA, robotizovane zemaljske platforme i bespilotne letilice, nova terenska i borbena vozila, modernizovani PVO sistemi, kao i veliki broj sredstava i komponenata koje proizvodi odbrambena industrija Srbije.

Prateći program obuhvata izložbu naoružanja i uniformi iz Prvog svetskog rata, praktične prikaze borilačkih veština kao i dresure službenih pasa. Za najmlađe tu je mogućnost da se fotografišu sa pilotima i pripadnicima specijalnih jedinica, maskiraju kamuflažnim bojama i još mnogo toga.

Tog dana, Vojska Srbije kuvaće za okupljene građane i čuveni vojnički pasulj koji je u jelovniku nekadašnje JNA od 1982. godine.