AKTUELNO

Narodni poslanik Aleksandar Čotrić i novinar "Večernjih novosti" Dragan Vujičić, komentarisali su nastavak razgovora Nemačke kancelarke Angele Merkel i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Vujičić ističe da Nemačka sigurno neće promeniti svoju politiku i dodaje kako su oni prvi rekli kako smo mi ta "inneteresna zona". Mi smo bili prvi, i sada smo prvi koji se ne slažu sa tim.

- Merkelova traži da se prizna Kosovo, mi nećemo. Oko ovog sastanka ne treba da se diže tenzija. Ona je pokazala da nije prijatelj, pokazala je to svojim političkim delom - objasnio je Vujičić.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako Vujičić napominje, nije nam prijatelj, ali mora da se razgovara sa njom. On dodaje da je pošteno reći da mi ne možemo da se odreknemo 15 odsto svoje pteritorije, jer je to njihova interesna zona.

Čotrić se osvrnuo na nedavni intervju Ministra Vulina, objašnjavajući da je posebno interesantna njegova konstatacija da su zemlje saveznice razbijene, a da je Nemačka koja je izazvala rat ujedinjena da se spoji sa istočnom Nemačkom.

Foto: TV Pink Printscreen

- Interesantna je i Hrvatska, jer dok su sve zemlje, koje su bile sateliti Rajha, bile kažnjene, Hrvatska nije bila kažnjena za strašne zločine, već je dobila Istru, Baranju, delove Slavonije, Srema... - rekao je Čotrić.

- Dubrovnik takođe, on nikada nije bio u sastavu Hrvatske, jer je tu uglavnom bilo srpsko stanovništvo. Matija Ban takođe, poznati književnik, on je pripadao srpskom korpusu - objasnio je Čotrić.

Autor: