AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posle Rudne Glave kod Majdanpeka posetio je Smederevo kako bi video kako napreduje atletski stadion uoči Balkanskog prvenstva kao i izgradnja atletskih staza koje su urađene unutar zidina tvrđave iz 15. veka.

Vučić je rekao da država pomaže koliko može i da nikada više nego u proteklim godinama nije izgrađeno atletskih stadiona.

"Koliki nam stadion treba za Evropsko prvenstvo? Promenili su se standardi, hoće ljudi da imaju bliži kontakt sa terenom. Izgradićemo stadion", rekao je Vučić.

Na pitanje novinara da li Srbija ima novca za te projekte, predsednik je odgovorio potvrdno.

"Mi smo u Srbiji naučili da ne cenimo sebe i svoje uspehe", istakao je on.

Gradimo najmoderniji centar za borilačke veštine, za tekvondo imamo najbolju školu na svetu, rekao je Vučić.

"Našem narodu je omiljeni sport kuknjava, koliko god da je bolje, nikad neće da kažu. Kad su bile veće plate? Nikad. Kad su bile veće penzije? Nikad. Kad smo gradili više? Nikad. Nemamo problema u budžetu, uprkos koroni, biće para još više", poručio je predsednik.

Foto: TV Pink Printscreen

Smederevo je ovog vikenda domaćin prvenstva Balkana za atletičare, a na otvaranju ove manifestacije koja se održava u prelepom ambijentu Smederevske tvrđave, došao je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je društvu predsednika Srpskog atletskog saveza Veselina Jevrosimovića obišao stadion unutar tvrđave u Smederevu, a njegovu posetu možete da pratite uživo u videu na početku teksta.

Srbija je dobila čast da bude domaćin 74. prvenstva Balkana koje se održava 26. i 27. juna. Na Balkanijadi učestvuje više od 450 atletičara, trenera i zvaničnih lica.

Predsednik Srbije Vučić je prethodno prisustvovao otvaranju pogona fabrike “Jumko” u Rudnoj Glavi.

Foto: TV Pink Printscreen

Balkanijada

Balkanijada je jedno od najmasovnijih atletskih takmičenja, a služiće kao svojevrsna priprema za organizaciju Svetskog atletskog dvoranskog prvenstva koje se održava u Beogradu u martu 2022. godine. Takođe, ovo će biti poslednje takmičenje na kom će atletičari imati priliku da ispune normu ili povećaju svoje bodove na rang listi koja vodi na Olimpijske igre u Tokiju. Takmičenje na Balkanijadi otvorili su sedmobojci od 10.30, a glavni program počinje od 15.30 kada je i zakazano zvanično otvaranje takmičenja.

Autor:

#Smederevo