AKTUELNO

Kancelarija za KiM ocenila je da je pljačka porodične kuće Stanojevića u srpskom selu Babin Most, nastavak napada na srpski narod koji živi na teritoriji Kosova i Metohije južno od Ibra.

"Tokom jučerašnjeg dana opljačkana je porodična kuća Staniše Stanojevića, u srpskom selu Babin Most, u opštini Obilić, koje je nažalost poznato po najučestalijim napadima na Srbe. U ovoj kući živi šestočlana porodica, domaćin Staniša sa suprugom, ćerkom, dva sina i snajom", navodi se u saopštenju Kancelarije dostavljenom medijima.

Kako se dodaje, porodica Stanojevića je radila u polju kada se pljačka dogodila, a po povratku zatekli su premetačinu u kući i uočili da je ukradena određena količina novca.

O ovom incidentu obavestili su kosovsku policiju, ali ne gaje nadu da će počinioci biti uhvaćeni, jer nemaju poverenja u tu instituciju, dodaju iz Kancelarije.

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

"Najnoviji incident uneo je dodatni nemir u porodicu Stanojevića, ali i među srpsko stanovništvo u Babinom Mostu, posebno par dana pred obeležavanje Vidovdana", ističe se u saopštenju.

Iz Kancelarije poručuju da je ovo 66. incident od početka godine koji se dogodio na Kosovu, a čija su meta Srbi, njihova imovina, crkve, domovi zdravlja, škole...

Kancelarija za Kosovo i Metohiju obavestiće o ovom incidentu međunarodne predstavnike i zahtevati od nadležnih organa da hitno reaguju i počinioce ovog, ali i svih ostalih nerasvetljenih incidenata izvedu pred lice pravde.

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

"Jasno je da se srpski narod južno od Ibra nalazi pod konstantnom represijom albanskih izgrednika zbog čega očekujemo od nadležnih institucija i međunarodne zajednice da se bez odlaganja zaustavi talas nasilja nad srpskim narodom i njihovom imovinom na Kosmetu i napadi na Srbe najozbiljnije shvate, kako bi se njihova bezbednost povećala", poručuju iz Kancelarije za KiM.

Autor:

#Kosovo i Metohija

#Kuća

#Napad