AKTUELNO

Reagovanje predsednika Odbora za dijasporu i Srbe u regionu, Milimira Vujadinovića na napad Bakira Izetbegovića na Srbiju i srpskog predsednika, prenosimo u celosti:

Svojim novim ispadom, Bakir Izetbegović "zorno,, dokazuje da mu je jedino nestabilnost regiona i mržnja prema drugom i drugačijem, a pogotovo prema srpskom narodu, jedina nepromenjiva stvar u političkom delovanju - smatra Milimir Vujadinović, predsednik Odbora za dijasporu.

Poznavaoce prilika to i ne čudi, jer se zna da je Bakir Izetbegović naslednik politike njegovog oca Alije,zasnovane na principima islamskog fundamentalizma i ekstremizma i potrebi za potpunom eliminacijom svega što se u tu matricu ne uklapa.

- Bez obzira na to, moraće Bakir Izetbegović da se suoči sa, za njega, teškom istinom, da je Republika Srpska nastala političkim odlukama i borbom srpskog naroda. Svoju međunarodnu verifikaciju i priznanje doživela u Dejtonskom sporazumu čiji garant je i Republika Srbija, kao i druge velike države, a tu činjenicu niko i ništa ne može da promeni, između ostalog, bez saglasnosti i Republike Srbije.Pogotovo to ne može Bakir Izetbegović - jasan je Vujadinović.

- Treba napomenuti i da je takva Republika Srpska prihvaćena i od strane UN.

Istini za volju, plaćena je visoka cena njenog nastanka, jer je srpski narod uz ogromna stradanja i zločine, etnički očišćen sa polovine teritorije BiH gde danas živi u minimalnom broju. To je, nažalost najbrutalnije izraženo u Sarajevu, iz koga je politika njegovog oca Alije očistila stotine hiljada Srba.

Sarajevskom "inženjeru,,, dodaje Vujadinović, treba da bude jasno da je predsednik Srbije čvrsto fundirao kuću koja se ubrzano gradi i obnavlja a ona se zove Srbija.

- To je ustvari ono što najviše boli Bakira Izetbegovića, koji politikama prošlosti, u močvaru i živo blato vuče BiH i sve njene narode. On je taj koji bi zbog toga trebalo da se izvini BiH - poručuje Vujadinović. 

Bez obzira na sve, Srbija i njen predsednik uporno nude pomoć u fundiranju kuće koja se zove BiH, a koja bi bila kuća i budućnost svih koji u njoj žive.

Međutim, to je ono što otkriva nerad i nebrigu Izetbegovića i njemu sličnih, pa otuda i još jedan razlog za stalne napade na Srbiju, njenog predsednika i srpski narod uopšte.

Na kraju,bez obzira na želje Bakira Izetbegovića, jasno je da je Republika Srpska međunarodno pravno prihvaćena kategorija a KiM pokrajina u Republici Srbiji i te činjenice će zahvaljujući srpskom predsedniku svakog dana biti sve čvršće, bez obzira na bilo čije želje.