AKTUELNO

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić sazvao je danas, na zahtev 226 narodnih poslanika, sedmo vanredno zasedanje parlamenta, za utorak 6. jul, na čijem dnevnom redu su predlozi međunarodnih sporazuma, izbor i razrešenje sudija.

Na dnevnom redu je Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o zaštiti prirode, Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o partnerstvu, trgovini i saradnji između Vlade Srbije i Vlade Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske, kao i Predlog zakona o potvrđivanju Ugovora o kreditu br. CRS 1020 01 Y između Francuske agencije za razvoj i Republike Srbije za realizaciju Programa urbane sredine otporne na klimatske promene, koji je podnela Vlada.

Na dnevnom redu je i Predlog zakona o potvrđivanju Ugovora o kreditu br. CRS 1015 02 D između Francuske agencije za razvoj i Republike Srbije za Projekat modernizacije železničkog sektora u Srbiji Faza 1, koji je podnela Vlada, Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o zajmu između Srbije i Međunarodne banke za obnovu i razvoj, kao i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o zajmu između Republike Srbije i Međunarodne banke za obnovu i razvoj.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Poslanici će razmatrati Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o zajmu (Projekat modernizacije železničkog sektora u Srbiji primenom višefaznog programskog pristupa) između Republike Srbije i Međunarodne banke za obnovu i razvoj, Predlog zakona o potvrđivanju Finansijskog ugovora Gasniinterkonektor Niš - Dimitrovgrad - Bugarska (granica) između Republike Srbije i Evropske investicione banke.

Na dnevnom redu je i Predlog zakona o potvrđivanju Ugovora o kreditnom aranžmanu br. 0020008959 koji se odnosi na neobezbeđeni zajam do iznosa od 431.685.732,79 evra uz garanciju UKEF u cilju finansiranja određenih građevinskih usluga od strane Bechtel Enka UK Limited, koji posluje u Srbiji preko Bechtel Enka UK Limited Ogranak Beograd za potrebe privrednog društva „Koridori Srbije“ d.o.o.Beograd u vezi sa izgradnjom infrastrukturnog koridora autoputa E-761 deonicePojate-Preljina (Moravski koridor).

Poslanici će razmatrati Predlog odluke o izboru predsednika sudova, koji je podneo Visoki savet sudstva, kao i Predlog odluke o prestanku funkcije predsednika Prekršajnog suda u Zrenjaninu, koji je podneo Odbor za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu, navodi se u saopštenju.