AKTUELNO

Urednik ekonomske rubrike u "Večernjim novostima" Dušan Stojaković za Pink navodi da je čin Alekse Bečića, koji se predstavlja kao etnički Srbin jedna od najvećih uvreda srpskom narodu.

Kako Stojaković ističe, u savremenoj Crnoj Gori, sve što ne odgovara vladajućoj većini, naziva se "pećinski nacionalizam", dodajući, da je sve što dolazi iz Srbije, najblaže rečeno stavljeno na kritiku, i zainteresovano neprijateljstvo.

Foto: TV Pink Printscreen

- Jedna od najvećih uvreda srpskom narodu, stigla je iz usta jednog političara, za kog se pričalo da je etnički Srbin, a reč je o Aleksi Bečiću koji je dao neprimeren epitet. Kada je spominjao Srbiju i Srbe, dodao je da je pod udarom "pećinskog nacionalizma". Vikend je obeležilo i pismo košarkaša Nikole Ivanovića, koji se drznuo, da svoju karijeru iz Podgorice nastavi u Crvenoj zvezdi. On je naišao na takvu osudu, što je bilo u rangu veleizdaje.

Govoreći o rezoluciji o Srebrenici, Stojaković, kao Srbin, dodaje da prezire svakog našeg čoveka iz našeg naroda koji je, kako ističe "opalio metak" ka nekom pripadniku drugog naroda, ne samo u Srebrenici nego bilo gde. On dodaje da Bečić nije našao za shodno da osudi bilo koji masovan zločin na prostorima Jugoslavije.

Foto: TV Pink Printscreen

- Trebao je, u svom dvorištu da napravi neku rezoluciju o pomirenju ili lustraciji, vezano za Informbiro. Koliko je Crnogoraca lažno svedočilo protiv komšija, kumovai braće? Koliko je njih bilo na golom otoku? Ni taj događaj nije mogao da osudi, a da ne pričam o masovnijim zločinima. Ne treba više trošiti reči - komentarisao je Stojaković.

#Dušan Stojaković