AKTUELNO

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali kaže da je broj stranih zvaničnika na Vučićevoj inauguraciji najbolji dokaz koliko je Srbija postala normalna i poštovana.

Mali je rekao da je Srbija postala zemlja sa kojom svi žele da budu prijatelji, uporedivši to sa nekadašnjom Jugoslavijom.

- Predsednik Vučić je pametnom politikom orijetisanom prevashodno u interesu građana Srbije, saradnje sa svim stranama sveta, doprineo je da danas vidimo državnike iz svih zemalja sveta, da na inauguraciji prisustvuvuje svako ko iole drži do sebe - rekao je gradonačelnik Beograda.

Rekao je da je prijem sjajna prilika za promociju Srbije i Beograda.

Pročitajte još: Vučić "proveo" goste kroz "sve delove Srbije"

Preneo je da je imao prilike da se sastane sa izaslanikom francuskog predsednika koji je ukazao da se mnogo promenilo u Beogradu u samo godinu dana, te najavio da će poslati pariske urbaniste da vide kako se brzo menja grad.

Mali je rekao da je ovo slika Beograda koju želimo da šaljemo u svet i da su oni koji su došli po prvi put u naš grad odmah zavoleli našu metropolu.

Foto: TV Pink

Ukazao je da je u Palati Srbije izložena i prezentacija Beograda na vodi, kao i da se na prijemu promovišu mnoge druge stvari o našoj zemlji i glavnom gradu.

- Moje srce je puno zbog činjenice što prenosimo lepu sliku i dobar utisak o našoj zemlji i Beogradu - rekao je on.

Mali je ukazao da sve funksioniše besprekorno u Beogradu, i zamolio sugrađane da imaju malo strpljenja zbog zastoja u saobraćaju.

- Mislim da Beograd i Srbija zaslužuju ovo i osećamo se ponosno i važno kao pre više decenija. To je najveća stvar ove inauguracije, a ja sam ponosam kao građanin ove zemlje i stanovnik ovog grada- zaključio je on.

#Aleksandar Vučić

#Inauguracija

#Siniša Mali

#predsednik

'